Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na pyszną i zdrową rybę. Warto postarać się o świeżą;) Jeśli 2 pstrągi będą ważyć ok 1 kg, co zwykle ma miejsce to mojego giganta można potraktować jak te dwa standardowe;)
Piekarnik, brytfanka lub naczynie żaroodporne.
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4461
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1066
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 470
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3155
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38788
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4461
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1066
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 470
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3155
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38788
Składniki
Pstrąga porządnie myję. Solę (wnętrze ryby). Odstawiam na 10 minut (albo pół godziny, jeśli mam czas)
Czosnek obieram i drobno siekam. Mieszam z masłem. Natkę pietruszki myję, osuszam i siekam. Czosnkiem i natką faszeruję rybę.
Czasem dekoruję cytryną, co wzbogaca walory smakowe, ale nie jest to konieczne. Wstawiam do piekarnika na 180 stopni na godzinę. Bo mam 1 giganta ;) Mniejsze ryby piekę ok. 30-40 minut. Zaglądam i sprawdzam czy mięso ryby jest upieczone.
Prosto z piekarnika podaję z surówką z ulubionych warzyw. Smacznego;)