Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na pyszną i zdrową rybę. Warto postarać się o świeżą;) Jeśli 2 pstrągi będą ważyć ok 1 kg, co zwykle ma miejsce to mojego giganta można potraktować jak te dwa standardowe;)
Piekarnik, brytfanka lub naczynie żaroodporne.
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 452
Obiecuje Ci, że po przygotowaniu w domu tego kapslona zrezygnujesz z tych na...
Odsłon: 1114
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5819
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1134
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1205
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 452
Obiecuje Ci, że po przygotowaniu w domu tego kapslona zrezygnujesz z tych na...
Odsłon: 1114
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5819
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1134
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1205
Składniki
Pstrąga porządnie myję. Solę (wnętrze ryby). Odstawiam na 10 minut (albo pół godziny, jeśli mam czas)
Czosnek obieram i drobno siekam. Mieszam z masłem. Natkę pietruszki myję, osuszam i siekam. Czosnkiem i natką faszeruję rybę.
Czasem dekoruję cytryną, co wzbogaca walory smakowe, ale nie jest to konieczne. Wstawiam do piekarnika na 180 stopni na godzinę. Bo mam 1 giganta ;) Mniejsze ryby piekę ok. 30-40 minut. Zaglądam i sprawdzam czy mięso ryby jest upieczone.
Prosto z piekarnika podaję z surówką z ulubionych warzyw. Smacznego;)