Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pstrągi z parmezanem"
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 140
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 113
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 140
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 113
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Składniki
Pstrągi umyj w zimnej wodzie i wytrzyj ręcznikiem kuchennym. Natrzyj je dokładnie solą z zewnątrz. Środek delikatnie osól i dopraw świeżo zmielonym pieprzem.
Słoninę pokrój w kostkę i roztop na mocno rozgrzanej patelni. Dodaj posiekanego pora i podsmaż.
Wyłóż brytfannę papierem do pieczenia. Nafaszeruj pstrągi przygotowaną mieszanką i włóż do naczynia. Obłóż je resztą farszu i skrop oliwą oraz sokiem z cytryny.
Wstaw rybę do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piecz 10 minut. Potem posyp pstrągi mieszanką bułki tartej, parmezanu i masła.
Podpiecz je tak, by miały piękny złoty kolor.Źródło: Telemax