Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sycący i aromatyczny pudding z chleba zapiekany z piwem
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13989
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1614
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15790
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6400
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13989
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1614
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15790
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6400
Składniki
Piekarnik rozgrzewam do 175 stopni Celsjusza. Chleb dzielę na spore kostki. Zalewam piwem i odstawiam do napęcznienia. Śmietanę podgrzewam i roztapiam w niej ser topiony. Goudę i cheddar ścieram na tarce. Rozkłócam jaja, łączę z cheddarem i przestudzoną lekko śmietaną. Przyprawiam. Chleb wykładam do naczynia żaroodpornego. Zalewam masą serowo-śmietanową i mieszam lekko. Piekę 45-60 minut. Na ostatnie 5-10 minut pieczenia rozsypuję po powierzchni goudę. Najlepiej smakuje na ciepło.