Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sycący i aromatyczny pudding z chleba zapiekany z piwem
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4574
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418005
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4574
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418005
Składniki
Piekarnik rozgrzewam do 175 stopni Celsjusza. Chleb dzielę na spore kostki. Zalewam piwem i odstawiam do napęcznienia. Śmietanę podgrzewam i roztapiam w niej ser topiony. Goudę i cheddar ścieram na tarce. Rozkłócam jaja, łączę z cheddarem i przestudzoną lekko śmietaną. Przyprawiam. Chleb wykładam do naczynia żaroodpornego. Zalewam masą serowo-śmietanową i mieszam lekko. Piekę 45-60 minut. Na ostatnie 5-10 minut pieczenia rozsypuję po powierzchni goudę. Najlepiej smakuje na ciepło.