Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pulchne rożki"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 682
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 113
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 45
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2712
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 682
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 113
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 45
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2712
Składniki
Przepis przysłała Bożena Badach z Długiej Kościelnej
Ciasto: mąkę i 20 dag masła posiekaj. Dodaj śmietanę wymieszaną z jogurtem i drożdżami (nie muszą rosnąć), sól i żółtka. Szybko zagnieć ciasto.
Farsz: pieczarki i cebulę pokrój, podduś na maśle, przypraw. Ostudź. Ciasto cienko rozwałkuj, wytnij kwadraty o boku 12 cm.
Pozostałe masło stop, posmaruj kwadraty. Ułóż plaster boczku, pieczarki i pasek mozzarelli. Sklej dwa rogi, posmaruj białkiem.
Piecz 15 min w 180°C.
czas przygotowania: 50 min, ilość porcji: 10, cena za porcję: 1,80 złŹródło: Chwila dla Ciebie