Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pulpeciki drobiowe po azjatycku"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3743
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2092
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5534
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5552
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3743
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2092
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5534
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5552
Składniki
Mięso wymieszaj z drobno pokrojoną cebulą, dymką, startym imbirem oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Wlej sos sojowy, olej sezamowy, wsyp dwie łyżki cukru i 2 garści bułki tartej. Wszystko dokładnie wymieszaj i dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Z masy uformuj kulki o średnicy 5 cm i odłóż je na kwadrans. Na patelni rozgrzej oliwę i usmaż pulpeciki. Lekko spłaszcz je ręką. Podawaj z surówką warzywną.Źródło: Na żywo