Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1328
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 239
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1328
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 239
Składniki
Do miski włożyć mięso, pokrojoną cebulę, kolendrę,czosnek,,kumin, pietruszkę, imbir,paprykę,tartą bułkę, chilli, jajko. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać i ulepić pulpeciki.
Rozgrzać oliwę i usmażyć pulpety.
Sos: Cebulę zeszklić, dodać paprykę i kumin, dusić parę minut. Dodać pomidory,cynamon, sól, pieprz , dusić kilka minut pod przykryciem. Następnie dodać pulpety i dusić ok 15-20 min.