Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wigilijne danie bez ości!
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 1325
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 1325
Składniki
Rybę gotuje się na minimalnym ogniu z cebulą i zielem i liśćmi i solą. Wywar powinien być wyraźnie słony. Potem rybę zostawia się, aż lekko ostygnie, Najlepiej zdejmuje się ciepłe mięso.
Mięso dokładnie czyści się z ości, doprawia, dodaje jajo i bułkę tartą i wyrabia. Kotleciki obtacza się w mące i smaży do lekkiego zrumienienia. Pozostały wywar się przecedza, sprawdza jeszcze słoność i w gorącym rozpuszcza się żelatynę. Ostygnięte klopsiki zalewa się ostygniętym wywarem.
Smacznego :)