Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wigilijne danie bez ości!
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1159
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2063
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 492
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1159
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2063
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 492
Składniki
Rybę gotuje się na minimalnym ogniu z cebulą i zielem i liśćmi i solą. Wywar powinien być wyraźnie słony. Potem rybę zostawia się, aż lekko ostygnie, Najlepiej zdejmuje się ciepłe mięso.
Mięso dokładnie czyści się z ości, doprawia, dodaje jajo i bułkę tartą i wyrabia. Kotleciki obtacza się w mące i smaży do lekkiego zrumienienia. Pozostały wywar się przecedza, sprawdza jeszcze słoność i w gorącym rozpuszcza się żelatynę. Ostygnięte klopsiki zalewa się ostygniętym wywarem.
Smacznego :)