Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wigilijne danie bez ości!
Pomysł na przystawkę do czosnkowego chleba lub dodatek do obiadu lub kolacji....
Odsłon: 22
Niezmiennie od lat, namawiam do pieczenia domowego chleba. Wczoraj upiekłam...
Odsłon: 7981
Przepis na chrupiącą pieczeń wieprzową wraz z dodatkiem drogocennej w witamin...
Odsłon: 92
Pomysł na przystawkę do czosnkowego chleba lub dodatek do obiadu lub kolacji....
Odsłon: 22
Niezmiennie od lat, namawiam do pieczenia domowego chleba. Wczoraj upiekłam...
Odsłon: 7981
Przepis na chrupiącą pieczeń wieprzową wraz z dodatkiem drogocennej w witamin...
Odsłon: 92
Składniki
Rybę gotuje się na minimalnym ogniu z cebulą i zielem i liśćmi i solą. Wywar powinien być wyraźnie słony. Potem rybę zostawia się, aż lekko ostygnie, Najlepiej zdejmuje się ciepłe mięso.
Mięso dokładnie czyści się z ości, doprawia, dodaje jajo i bułkę tartą i wyrabia. Kotleciki obtacza się w mące i smaży do lekkiego zrumienienia. Pozostały wywar się przecedza, sprawdza jeszcze słoność i w gorącym rozpuszcza się żelatynę. Ostygnięte klopsiki zalewa się ostygniętym wywarem.
Smacznego :)