Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wigilijne danie bez ości!
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 231
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 86
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 101
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 161
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 231
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 86
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 101
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 161
Składniki
Rybę gotuje się na minimalnym ogniu z cebulą i zielem i liśćmi i solą. Wywar powinien być wyraźnie słony. Potem rybę zostawia się, aż lekko ostygnie, Najlepiej zdejmuje się ciepłe mięso.
Mięso dokładnie czyści się z ości, doprawia, dodaje jajo i bułkę tartą i wyrabia. Kotleciki obtacza się w mące i smaży do lekkiego zrumienienia. Pozostały wywar się przecedza, sprawdza jeszcze słoność i w gorącym rozpuszcza się żelatynę. Ostygnięte klopsiki zalewa się ostygniętym wywarem.
Smacznego :)