Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli znudziły Ci się tradycyjne pulpety czy mielone to mam dla Ciebie fajny pomysł na obiad. Mięso mielone owinięte paseczkami z ciasta francuskiego. Pięknie się prezentują i wyśmienicie smakują. Takie pulpeciki w cieście francuskim są pyszne i polecam wypróbować.
Polecam. Najlepsza kaczka z jabłkami.
Odsłon: 301
Pierogi warmińskie to specjał wpisany na listę produktów tradycyjnych jako dz...
Odsłon: 2923
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 18
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 143
Polecam. Najlepsza kaczka z jabłkami.
Odsłon: 301
Pierogi warmińskie to specjał wpisany na listę produktów tradycyjnych jako dz...
Odsłon: 2923
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 18
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 143
Składniki
Mięso mielę wraz z cebulą, czosnkiem i bułką wcześniej namoczoną w mleku. Do mięsa dodaję jajko, przyprawy oraz jeśli trzeba jeszcze bułkę tartą. Wszystko dokładnie mieszam i formuję kuleczki. Z ciasta francuskiego tnę cienkie paseczki i obijam mięso. Całość piekę w piekarniku nagrzanym do 220 stopni ok. 30 minut. Takie pulpeciki w cieście francuskim są pyszne i polecam zrobić każdemu.