Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli znudziły Ci się tradycyjne pulpety czy mielone to mam dla Ciebie fajny pomysł na obiad. Mięso mielone owinięte paseczkami z ciasta francuskiego. Pięknie się prezentują i wyśmienicie smakują. Takie pulpeciki w cieście francuskim są pyszne i polecam wypróbować.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7896
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1153
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13660
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7896
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1153
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13660
Składniki
Mięso mielę wraz z cebulą, czosnkiem i bułką wcześniej namoczoną w mleku. Do mięsa dodaję jajko, przyprawy oraz jeśli trzeba jeszcze bułkę tartą. Wszystko dokładnie mieszam i formuję kuleczki. Z ciasta francuskiego tnę cienkie paseczki i obijam mięso. Całość piekę w piekarniku nagrzanym do 220 stopni ok. 30 minut. Takie pulpeciki w cieście francuskim są pyszne i polecam zrobić każdemu.