Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli znudziły Ci się tradycyjne pulpety czy mielone to mam dla Ciebie fajny pomysł na obiad. Mięso mielone owinięte paseczkami z ciasta francuskiego. Pięknie się prezentują i wyśmienicie smakują. Takie pulpeciki w cieście francuskim są pyszne i polecam wypróbować.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 907
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1961
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 451
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 907
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1961
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 451
Składniki
Mięso mielę wraz z cebulą, czosnkiem i bułką wcześniej namoczoną w mleku. Do mięsa dodaję jajko, przyprawy oraz jeśli trzeba jeszcze bułkę tartą. Wszystko dokładnie mieszam i formuję kuleczki. Z ciasta francuskiego tnę cienkie paseczki i obijam mięso. Całość piekę w piekarniku nagrzanym do 220 stopni ok. 30 minut. Takie pulpeciki w cieście francuskim są pyszne i polecam zrobić każdemu.