Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne i pożywne :)
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 435
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2281
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38666
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1354
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 435
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2281
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38666
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1354
Składniki
Mięso, kajzerkę i przyprawy wymieszać dobrze, połączyć z jajkiem. Uformować kulki wielkości orzecha włoskiego, obtoczyć w mące, obsmażyć na rumiano ze wszystkich stron, odsączyć na papierowym ręczniku i odłożyć. Teraz sos: Wszystkich przypraw dodaję na oko :) Sos powinien być pachnący (goździki wyczuwalne), ostrawy (cebula, czosnek, pieprz). Wrzucić do rondla: pomidory, cebulę i czosnek pokrojone drobno, pokruszone w moździerzu goździki, tymianek (ok. ½ torebki) , rozmaryn (też ½ torebki). Poddusić przez ok. 15 minut, dodać kukurydzę i fasolę, zamieszać i dusić jeszcze 5 minut. Gotowe - pyszne!