Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne i pożywne :)
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10093
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2717
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1843
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 705
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3940
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10093
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2717
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1843
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 705
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3940
Składniki
Mięso, kajzerkę i przyprawy wymieszać dobrze, połączyć z jajkiem. Uformować kulki wielkości orzecha włoskiego, obtoczyć w mące, obsmażyć na rumiano ze wszystkich stron, odsączyć na papierowym ręczniku i odłożyć. Teraz sos: Wszystkich przypraw dodaję na oko :) Sos powinien być pachnący (goździki wyczuwalne), ostrawy (cebula, czosnek, pieprz). Wrzucić do rondla: pomidory, cebulę i czosnek pokrojone drobno, pokruszone w moździerzu goździki, tymianek (ok. ½ torebki) , rozmaryn (też ½ torebki). Poddusić przez ok. 15 minut, dodać kukurydzę i fasolę, zamieszać i dusić jeszcze 5 minut. Gotowe - pyszne!