Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne i pożywne :)
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3975
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1049
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 237
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34250
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 579
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3975
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1049
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 237
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34250
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 579
Składniki
Mięso, kajzerkę i przyprawy wymieszać dobrze, połączyć z jajkiem. Uformować kulki wielkości orzecha włoskiego, obtoczyć w mące, obsmażyć na rumiano ze wszystkich stron, odsączyć na papierowym ręczniku i odłożyć. Teraz sos: Wszystkich przypraw dodaję na oko :) Sos powinien być pachnący (goździki wyczuwalne), ostrawy (cebula, czosnek, pieprz). Wrzucić do rondla: pomidory, cebulę i czosnek pokrojone drobno, pokruszone w moździerzu goździki, tymianek (ok. ½ torebki) , rozmaryn (też ½ torebki). Poddusić przez ok. 15 minut, dodać kukurydzę i fasolę, zamieszać i dusić jeszcze 5 minut. Gotowe - pyszne!