Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne i pożywne :)
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 291
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6686
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1241333
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2421
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 413
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 291
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6686
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1241333
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2421
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 413
Składniki
Mięso, kajzerkę i przyprawy wymieszać dobrze, połączyć z jajkiem. Uformować kulki wielkości orzecha włoskiego, obtoczyć w mące, obsmażyć na rumiano ze wszystkich stron, odsączyć na papierowym ręczniku i odłożyć. Teraz sos: Wszystkich przypraw dodaję na oko :) Sos powinien być pachnący (goździki wyczuwalne), ostrawy (cebula, czosnek, pieprz). Wrzucić do rondla: pomidory, cebulę i czosnek pokrojone drobno, pokruszone w moździerzu goździki, tymianek (ok. ½ torebki) , rozmaryn (też ½ torebki). Poddusić przez ok. 15 minut, dodać kukurydzę i fasolę, zamieszać i dusić jeszcze 5 minut. Gotowe - pyszne!