Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idelane na szybki i prosty obiad.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113120
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 520
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 865
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 633
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113120
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 520
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 865
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 633
Składniki
Mięso mieszamy z jajkiem i przyprawami. Formujemy pulpeciki. Do wrzącej wody wkładamy pulpety, gotujemy na wolnym ogniu przez ok 15 minut.
Mąkę mieszamy z 5 łyżkami wody. Łączymy ją z wywarem, w którym gotowaliśmy pulpety. Mieszamy. Dodajemy śmietarnę i posierany drobno koper. Podajemy z ugotowanym ryżem (według instrukcji na opakowaniu) i bazylią.