Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idelane na szybki i prosty obiad.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3224
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422290
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2307
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3224
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422290
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2307
Składniki
Mięso mieszamy z jajkiem i przyprawami. Formujemy pulpeciki. Do wrzącej wody wkładamy pulpety, gotujemy na wolnym ogniu przez ok 15 minut.
Mąkę mieszamy z 5 łyżkami wody. Łączymy ją z wywarem, w którym gotowaliśmy pulpety. Mieszamy. Dodajemy śmietarnę i posierany drobno koper. Podajemy z ugotowanym ryżem (według instrukcji na opakowaniu) i bazylią.