Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idelane na szybki i prosty obiad.
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 77
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 57
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 77
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 57
Składniki
Mięso mieszamy z jajkiem i przyprawami. Formujemy pulpeciki. Do wrzącej wody wkładamy pulpety, gotujemy na wolnym ogniu przez ok 15 minut.
Mąkę mieszamy z 5 łyżkami wody. Łączymy ją z wywarem, w którym gotowaliśmy pulpety. Mieszamy. Dodajemy śmietarnę i posierany drobno koper. Podajemy z ugotowanym ryżem (według instrukcji na opakowaniu) i bazylią.