Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na niedzielny obiadek apetyczny przepis. Pulpety w sosie pieczarkowo-cebulowym. Korzystałam z garnka próżniowego jednak można przygotować w zwykłym garnku kuchennym.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5686
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8899
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7970
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5471
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5686
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8899
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7970
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5471
Składniki
1. Przygotowujemy pulpety. Mięsko mielone z indyka mieszamy z jajkiem, dodajemy bułke tartą, blanszowaną cebulkę i przyprawę do mielonego (np. prymat). Mieszamy. Formujemy małe gałeczki. Obtaczamy w mące. 2. W garnku z podgrzaną niewielką iloscią wody , dodajemy ziele angielskie, 2 lub 3 łyżeczki bulionu drobiowego. 3.Na patelni podsmażamy uformowane pulpeciki aby się zarumieniły i dodajemy do garnka. 4. Na patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulkę z pieczarkami skrojonymi w grubą kostkę. Podsmażamy na oleju z dodatkiem masła i pieprzymy do smaku. 5. Dodajemy do garnka z pulpetami i dusimy okołom 30 min. 6. Na koniec dodajemy śmietanę 30 % i ponownie dusimy około 30 min danie można podawać z puree ziemniaczanym bądź kaszą np. jaglaną. wedle uznania. Smacznego