Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na niedzielny obiadek apetyczny przepis. Pulpety w sosie pieczarkowo-cebulowym. Korzystałam z garnka próżniowego jednak można przygotować w zwykłym garnku kuchennym.
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 224
Przepis dnia
...tort z lekkim i niezawodnym kremem z bitą śmietaną, mascarpone i owocami
Odsłon: 43579
Potrawka z mięsa mielonego wieprzowego z warzywami podana z ryżem. Warzywa po...
Odsłon: 251
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 224
Przepis dnia
...tort z lekkim i niezawodnym kremem z bitą śmietaną, mascarpone i owocami
Odsłon: 43579
Potrawka z mięsa mielonego wieprzowego z warzywami podana z ryżem. Warzywa po...
Odsłon: 251
Składniki
1. Przygotowujemy pulpety. Mięsko mielone z indyka mieszamy z jajkiem, dodajemy bułke tartą, blanszowaną cebulkę i przyprawę do mielonego (np. prymat). Mieszamy. Formujemy małe gałeczki. Obtaczamy w mące. 2. W garnku z podgrzaną niewielką iloscią wody , dodajemy ziele angielskie, 2 lub 3 łyżeczki bulionu drobiowego. 3.Na patelni podsmażamy uformowane pulpeciki aby się zarumieniły i dodajemy do garnka. 4. Na patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulkę z pieczarkami skrojonymi w grubą kostkę. Podsmażamy na oleju z dodatkiem masła i pieprzymy do smaku. 5. Dodajemy do garnka z pulpetami i dusimy okołom 30 min. 6. Na koniec dodajemy śmietanę 30 % i ponownie dusimy około 30 min danie można podawać z puree ziemniaczanym bądź kaszą np. jaglaną. wedle uznania. Smacznego