Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 22232
Dodano: 26.05.2009
Odsłon: 12154
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Mięso przełóż do miseczki. Dodaj uprzednio namoczoną w mleku i odciśniętą kajzerkę oraz ser. Wbij jajko. Przypraw. Wyrób gładką masę. Z mięsnej masy uformuj kulki. Obtocz je w mące. Pulpety obsmaż ze wszystkich stron na 4 łyżkach rozgrzanej oliwy.
Pieczarki oczyść, pokrój w plasterki. Cebulę obierz, pokrój w kosteczkę. W rondelku rozgrzej pozostałą oliwę. Wrzuć kostki cebuli, mieszając usmaż na szklisto. Do cebuli dołóż plasterki pieczarek. Smaż razem kilka minut. Wlej bulion.
Przypraw do smaku. Całość zagotuj. Do rondelka z pieczarkami włóż usmażone pulpeciki. Przykryj i duś na bardzo małym ogniu około 10 minut. Pod koniec duszenia do garnka wlej śmietankę wymieszaną z mąką. Mieszając podgrzewaj, aż sos zgęstnieje, ew. ponownie przypraw do smaku.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)