Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny z pomysłów na pyszny domowy obiadek.
Smaczny , mało znany ale wart grzechu - Tradycyjne, indiańskie SAGAMITE , czy...
Odsłon: 34
Smaczna i prosta sałatka na święta i nie tylko, z makaronem ryżowym, kurczaki...
Odsłon: 48
Dzisiaj najprostsza i smaczna polewa na ciasta ,desery jaką można sobie wymar...
Odsłon: 1022
Wytrawna wersja naleśników na obiad. Są niezwykle sycące i bardzo smaczne. :)
Odsłon: 230
Smaczny , mało znany ale wart grzechu - Tradycyjne, indiańskie SAGAMITE , czy...
Odsłon: 34
Smaczna i prosta sałatka na święta i nie tylko, z makaronem ryżowym, kurczaki...
Odsłon: 48
Dzisiaj najprostsza i smaczna polewa na ciasta ,desery jaką można sobie wymar...
Odsłon: 1022
Wytrawna wersja naleśników na obiad. Są niezwykle sycące i bardzo smaczne. :)
Odsłon: 230
Składniki
Mięso przełóż do miseczki. Dodaj uprzednio namoczoną w mleku i odciśniętą kajzerkę oraz ser. Wbij jajko. Przypraw. Wyrób gładką masę. Z mięsnej masy uformuj kulki. Obtocz je w mące. Pulpety obsmaż ze wszystkich stron na 4 łyżkach rozgrzanej oliwy.
Pieczarki oczyść, pokrój w plasterki. Cebulę obierz, pokrój w kosteczkę. W rondelku rozgrzej pozostałą oliwę. Wrzuć kostki cebuli, mieszając usmaż na szklisto. Do cebuli dołóż plasterki pieczarek. Smaż razem kilka minut. Wlej bulion.
Przypraw do smaku. Całość zagotuj. Do rondelka z pieczarkami włóż usmażone pulpeciki. Przykryj i duś na bardzo małym ogniu około 10 minut. Pod koniec duszenia do garnka wlej śmietankę wymieszaną z mąką. Mieszając podgrzewaj, aż sos zgęstnieje, ew. ponownie przypraw do smaku.