Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny z pomysłów na pyszny domowy obiadek.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 510
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3562
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 1984
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30525
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 510
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3562
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 1984
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30525
Składniki
Mięso przełóż do miseczki. Dodaj uprzednio namoczoną w mleku i odciśniętą kajzerkę oraz ser. Wbij jajko. Przypraw. Wyrób gładką masę. Z mięsnej masy uformuj kulki. Obtocz je w mące. Pulpety obsmaż ze wszystkich stron na 4 łyżkach rozgrzanej oliwy.
Pieczarki oczyść, pokrój w plasterki. Cebulę obierz, pokrój w kosteczkę. W rondelku rozgrzej pozostałą oliwę. Wrzuć kostki cebuli, mieszając usmaż na szklisto. Do cebuli dołóż plasterki pieczarek. Smaż razem kilka minut. Wlej bulion.
Przypraw do smaku. Całość zagotuj. Do rondelka z pieczarkami włóż usmażone pulpeciki. Przykryj i duś na bardzo małym ogniu około 10 minut. Pod koniec duszenia do garnka wlej śmietankę wymieszaną z mąką. Mieszając podgrzewaj, aż sos zgęstnieje, ew. ponownie przypraw do smaku.