Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i puszyste pulpeciki ,to doskonałe danie obiadowe.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7906
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1184
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13678
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7906
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1184
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13678
Składniki
Bułkę namoczyć w mleku.Mięso doprawić solą ,pieprzem czarnym ,przyprawą do mięsa wieprzowego.Mozzarellę pokroić w drobną kostkę.Mięso ,mozzarellę ,jajko ,bułkę bardzo dokładnie wymieszać.Uformować pulpeciki.
Pieczarki obrać pokroić,cebulę pokroić w piórka,suszone pomidory pokroić w kostkę.
W brytfance rozgrzać olej ,Podsmażyć pulpeciki ze wszystkich stron, wyjąć.Do tego tłuszczu wrzucić cebulę ,smażyć 2 min.,dodać pieczarki i suszone pomidory ,dodać również 2 łyżki zalewy z suszonych pomidorów dusić 5 min.
Do całości włożyć pulpeciki podlać szklanką wywaru warzywnego lub szklanką gorącej gotowanej wody i dorzucić kostkę rosołową.Całość dusić 20 min.
Doprawić śmietaną ,oregano ,białym pieprzem i całość dusić 1 min.Smacznego