Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i puszyste pulpeciki ,to doskonałe danie obiadowe.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1538
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231944
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5048
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1538
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231944
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5048
Składniki
Bułkę namoczyć w mleku.Mięso doprawić solą ,pieprzem czarnym ,przyprawą do mięsa wieprzowego.Mozzarellę pokroić w drobną kostkę.Mięso ,mozzarellę ,jajko ,bułkę bardzo dokładnie wymieszać.Uformować pulpeciki.
Pieczarki obrać pokroić,cebulę pokroić w piórka,suszone pomidory pokroić w kostkę.
W brytfance rozgrzać olej ,Podsmażyć pulpeciki ze wszystkich stron, wyjąć.Do tego tłuszczu wrzucić cebulę ,smażyć 2 min.,dodać pieczarki i suszone pomidory ,dodać również 2 łyżki zalewy z suszonych pomidorów dusić 5 min.
Do całości włożyć pulpeciki podlać szklanką wywaru warzywnego lub szklanką gorącej gotowanej wody i dorzucić kostkę rosołową.Całość dusić 20 min.
Doprawić śmietaną ,oregano ,białym pieprzem i całość dusić 1 min.Smacznego