Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i puszyste pulpeciki ,to doskonałe danie obiadowe.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 907
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1961
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 451
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 907
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1961
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 451
Składniki
Bułkę namoczyć w mleku.Mięso doprawić solą ,pieprzem czarnym ,przyprawą do mięsa wieprzowego.Mozzarellę pokroić w drobną kostkę.Mięso ,mozzarellę ,jajko ,bułkę bardzo dokładnie wymieszać.Uformować pulpeciki.
Pieczarki obrać pokroić,cebulę pokroić w piórka,suszone pomidory pokroić w kostkę.
W brytfance rozgrzać olej ,Podsmażyć pulpeciki ze wszystkich stron, wyjąć.Do tego tłuszczu wrzucić cebulę ,smażyć 2 min.,dodać pieczarki i suszone pomidory ,dodać również 2 łyżki zalewy z suszonych pomidorów dusić 5 min.
Do całości włożyć pulpeciki podlać szklanką wywaru warzywnego lub szklanką gorącej gotowanej wody i dorzucić kostkę rosołową.Całość dusić 20 min.
Doprawić śmietaną ,oregano ,białym pieprzem i całość dusić 1 min.Smacznego