Do góry

Dania główne Przepis na:

Pulpeciki w sosie pieczarkowym z dodatkiem suszonych pomidorów

Pulpeciki w sosie pieczarkowym z dodatkiem suszonych pomidorów

Autor:

Przepisów i artykułów: 160 Ocena: 748

Dodano:

Odsłon: 181

Delikatne i puszyste pulpeciki ,to doskonałe danie obiadowe.

Składniki

  • Mięso wieprzowe mielone 30 dag
  • Jajko kurze 1 szt.
  • Ser mozzarella -kulka 1 szt.
  • Bułka kajzerka 1 szt.
  • Pieczarki 25 dag
  • Suszone pomidory z zalewy 10 szt.
  • Cebula -1 szt.
  • śmietana 18 % -3 łyżki
  • Sól , pieprz czarny i biały,przyprawa do mięsa wieprzowego
  • Ziele angielskie ,liść laurowy,oregano
  • Olej do smażenia
  • Szklanka wywaru
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pulpeciki w sosie pieczarkowym z dodatkiem suszonych pomidorów

Przygotowanie

  1. Bułkę namoczyć w mleku.Mięso doprawić solą ,pieprzem czarnym ,przyprawą do mięsa wieprzowego.Mozzarellę pokroić w drobną kostkę.Mięso ,mozzarellę ,jajko ,bułkę bardzo dokładnie wymieszać.Uformować pulpeciki.

  2. Pieczarki obrać pokroić,cebulę pokroić w piórka,suszone pomidory pokroić w kostkę.

  3. W brytfance rozgrzać olej ,Podsmażyć pulpeciki ze wszystkich stron, wyjąć.Do tego tłuszczu wrzucić cebulę ,smażyć 2 min.,dodać pieczarki i suszone pomidory ,dodać również 2 łyżki zalewy z suszonych pomidorów dusić 5 min.

  4. Do całości włożyć pulpeciki podlać szklanką wywaru warzywnego lub szklanką gorącej gotowanej wody i dorzucić kostkę rosołową.Całość dusić 20 min.

  5. Doprawić śmietaną ,oregano ,białym pieprzem i całość dusić 1 min.Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń