Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio u nas w kuchni króluje mielone. Aby nie było nudno tym razem w pysznym sosie pomidorowym.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5670
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8893
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7946
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5450
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5670
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8893
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7946
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5450
Składniki
Bułkę moczymy w mleku, odciskamy. Cebulę obieramy, drobno kroimy i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Do miski wrzucamy mięso, przeciśniętą przez prasę bułkę, przeciśnięty przez praskę czosnek, połowę podsmażonej cebuli, musztardę, pół łyżeczki natki pietruszki. Wbijamy jajko. Doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie wyrabiamy. Formujemy niewielkie kulki, obtaczamy w mące i smażymy na rumiano. Przekładamy do garnka. Wlewamy bulion i gotujemy na wolnym ogniu ok. 15 minut. Dodajemy resztę podsmażonej cebuli. Wlewamy przecier pomidorowy i koncentrat. Jeżeli jest za kwaśne dodajemy cukier. Dodajemy pietruszkę i ostrą paprykę. Dusimy na wolnym ogniu do momentu aż sos się zredukuje i zgęstnieje. Podajemy z ulubionymi dodatkami.