Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio u nas w kuchni króluje mielone. Aby nie było nudno tym razem w pysznym sosie pomidorowym.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1536
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231940
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5045
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1536
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231940
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5045
Składniki
Bułkę moczymy w mleku, odciskamy. Cebulę obieramy, drobno kroimy i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Do miski wrzucamy mięso, przeciśniętą przez prasę bułkę, przeciśnięty przez praskę czosnek, połowę podsmażonej cebuli, musztardę, pół łyżeczki natki pietruszki. Wbijamy jajko. Doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie wyrabiamy. Formujemy niewielkie kulki, obtaczamy w mące i smażymy na rumiano. Przekładamy do garnka. Wlewamy bulion i gotujemy na wolnym ogniu ok. 15 minut. Dodajemy resztę podsmażonej cebuli. Wlewamy przecier pomidorowy i koncentrat. Jeżeli jest za kwaśne dodajemy cukier. Dodajemy pietruszkę i ostrą paprykę. Dusimy na wolnym ogniu do momentu aż sos się zredukuje i zgęstnieje. Podajemy z ulubionymi dodatkami.