Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulpeciki w sosie pomidorowym
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9553
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3138
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6635
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9553
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3138
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6635
Składniki
Do miski przekładamy mięso mielone, czosnek, podsmażoną i pokrojoną w kosteczkę cebulę, jajko, bułkę tartą oraz przyprawy. Całość mieszamy do połączenia się składników. Zwilżonymi dłońmi formujemy małe kuleczki u mnie wychodzi ok. 20 sztuk. Każdą obtaczamy w mące. Tak przygotowane pulpeciki obsmażamy z każdej strony przez ok. 1 minutę. Zalewamy pomidorami i całość dusimy ok.10-15minut. Pod koniec jeśli pomidory będą zbyt gęste podlewamy wodą ok .1/4 szklanki. Całość posypujemy dużą ilością posiekanego koperku. Smacznego!