Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 277 Ocena: 13888
Dodano: 24.11.2020
Odsłon: 1100
3-4 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Do miski przekładamy mięso mielone, czosnek, podsmażoną i pokrojoną w kosteczkę cebulę, jajko, bułkę tartą oraz przyprawy. Całość mieszamy do połączenia się składników. Zwilżonymi dłońmi formujemy małe kuleczki u mnie wychodzi ok. 20 sztuk. Każdą obtaczamy w mące.
Tak przygotowane pulpeciki obsmażamy z każdej strony przez ok. 1 minutę. Zalewamy pomidorami i całość dusimy ok.10-15minut. Pod koniec jeśli pomidory będą zbyt gęste podlewamy wodą ok .1/4 szklanki. Całość posypujemy dużą ilością posiekanego koperku. Smacznego!
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

KulinarnaChwila 25 listopada 2020Zgłoś do usunięcia
Super:)1 Kto głosował? | Odpowiedz

Nevermore 24 listopada 2020Zgłoś do usunięcia
Super żarełko, lubię takie :) Ale dlaczego 19-cie? Nie mam w domu jak podzielić na 5 ;) Miodzio :D1 Kto głosował? | Odpowiedz

Dariusz-D 24 listopada 2020Zgłoś do usunięcia
Wspaniały przepis. Właśnie wczoraj robiłem..Pozdrawiam serdecznie:-)
1 Kto głosował? | Odpowiedz