Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 317 Ocena: 1560
Dodano: 18.01.2021
Odsłon: 712
> 6 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Mięso doprawić solą i przyprawą do mięsa. Marchewkę obrać , utrzeć na tarce o grubszych otworach. Pora umyć , pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać masło , dodać marchewkę i pora , doprawić solą i smażyć 5 minut. Kaszę ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Ser utrzeć na tarce o grubszych otworach.
Do mięsa dodać marchewkę z porem, kaszę, ser, jajko, musztardę, tartą bułkę.
Składniki bardzo dokładnie wymieszać , uformować pulpeciki i obtoczyć w mące.
Do brytfanki wlać bulion , zagotować, włożyć pulpeciki i gotować 20 minut, dodać serek topiony gotować 5 minut, dodać koperek , doprawić pieprzem i całość gotować 2 minuty.
Podawać z ziemniakami lub innymi dodatkami.
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

ski_ttles 19 styczniaZgłoś do usunięcia
Wspaniałe Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

Dariusz-D 18 styczniaZgłoś do usunięcia
Cudowne klopsiki.Gratuluje :-) Odpowiedzi: 1 ▼
1 Kto głosował? | Odpowiedz