Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, mięciutkie, smakują wybornie, idealne na drugie danie.
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21590
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 75
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 101
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 187
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21590
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 75
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 101
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 187
Składniki
Mięso doprawić solą i przyprawą do mięsa. Marchewkę obrać , utrzeć na tarce o grubszych otworach. Pora umyć , pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać masło , dodać marchewkę i pora , doprawić solą i smażyć 5 minut. Kaszę ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Ser utrzeć na tarce o grubszych otworach.
Do mięsa dodać marchewkę z porem, kaszę, ser, jajko, musztardę, tartą bułkę.
Składniki bardzo dokładnie wymieszać , uformować pulpeciki i obtoczyć w mące.
Do brytfanki wlać bulion , zagotować, włożyć pulpeciki i gotować 20 minut, dodać serek topiony gotować 5 minut, dodać koperek , doprawić pieprzem i całość gotować 2 minuty.
Podawać z ziemniakami lub innymi dodatkami.