Do góry

Dania główne Przepis na:

Pulpeciki z dodatkami w sosie koperkowym

Pulpeciki z dodatkami w sosie koperkowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 317 Ocena: 1560

Dodano:

Odsłon: 712

Delikatne, mięciutkie, smakują wybornie, idealne na drugie danie.

Składniki

  • Mięso wieprzowe mielone - 25 dag
  • Marchewka - 1 szt.
  • Por - 1/2 szt.
  • Kasza jaglana - 3 łyżki
  • Ser mozzarella - 3 dag
  • Jajko kurze - 1 szt
  • Tarta bułka - 1 łyżka
  • Serek topiony - 45 g
  • Bulion warzywny - 1 szklanka
  • Masło - 1 łyżka
  • Koperek - 2 łyżki
  • Musztarda - 1 łyżeczka
  • Sól, pieprz czarny mielony
  • Przyprawa do mięsa wieprzowego
  • Mąka - 2 łyżki
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pulpeciki z dodatkami w sosie koperkowym

Przygotowanie

  1. Mięso doprawić solą i przyprawą do mięsa. Marchewkę obrać , utrzeć na tarce o grubszych otworach. Pora umyć , pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać masło , dodać marchewkę i pora , doprawić solą i smażyć 5 minut. Kaszę ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Ser utrzeć na tarce o grubszych otworach.

  2. Do mięsa dodać marchewkę z porem, kaszę, ser, jajko, musztardę, tartą bułkę.

  3. Składniki bardzo dokładnie wymieszać , uformować pulpeciki i obtoczyć w mące.

  4. Do brytfanki wlać bulion , zagotować, włożyć pulpeciki i gotować 20 minut, dodać serek topiony gotować 5 minut, dodać koperek , doprawić pieprzem i całość gotować 2 minuty.

  5. Podawać z ziemniakami lub innymi dodatkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń