Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, mięciutkie, smakują wybornie, idealne na drugie danie.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4520
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 40
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 73
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4520
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 40
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 73
Składniki
Mięso doprawić solą i przyprawą do mięsa. Marchewkę obrać , utrzeć na tarce o grubszych otworach. Pora umyć , pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać masło , dodać marchewkę i pora , doprawić solą i smażyć 5 minut. Kaszę ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Ser utrzeć na tarce o grubszych otworach.
Do mięsa dodać marchewkę z porem, kaszę, ser, jajko, musztardę, tartą bułkę.
Składniki bardzo dokładnie wymieszać , uformować pulpeciki i obtoczyć w mące.
Do brytfanki wlać bulion , zagotować, włożyć pulpeciki i gotować 20 minut, dodać serek topiony gotować 5 minut, dodać koperek , doprawić pieprzem i całość gotować 2 minuty.
Podawać z ziemniakami lub innymi dodatkami.