Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 21 Ocena: 727
Dodano: 29.08.2010
Odsłon: 16665
3-4 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Mielone mięso wieprzowe mieszamy z jajkiem, kaszą manną i tartym żółtym serem. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Zwilżonymi dłońmi formujemy niewielkie pulpeciki.
W dużym, płaskim garnku grzejemy oliwę, na której podsmażamy posiekany czosnek. Następnie dodajemy krojone pomidory z zalewą oraz bulion warzywny. Razem dusimy 5 minut na wolnym ogniu. Kolejno wkładamy pulpeciki i gotujemy pod przykryciem na wolnym ogniu 10 minut od chwili zagotowania.
Po tym czasie dodajemy odsączoną z zalewy białą fasolę i gotujemu 8 minut na wolnym ogniu. Doprawiamy do smaku solą, szczyptą pieprzu i oregano.
Ja dodatkowo zagęściłam sos łyżką śmietany bo wydawał mi się zbyt rzadki:)
Pulpeciki można podawać z kajzerką lub bagietką doskonale smakują też podane z ziemniakami lub ryżem :) SMACZNEGO
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

Joanna 30 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
Uwielbiam pulpety :)18 Kto głosował? | Odpowiedz

Jagoda50 29 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
Bardzo apetyczne danie.18 Kto głosował? | Odpowiedz

renka 29 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
To jest coś dla mojej rodzinki i jeszcze fasola - pycha -)***18 Kto głosował? | Odpowiedz