Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
łatwe w przygotowaniu i bardzo smaczne pulpeciki w aromatycznym pomidorowym sosie...mniam...
Polecam.
Odsłon: 653
Przepis dnia
Jeśli szukasz dania, które zachwyci swoim aromatem i wyjątkową kremową konsys...
Odsłon: 4416
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 1114
Polecam.
Odsłon: 653
Przepis dnia
Jeśli szukasz dania, które zachwyci swoim aromatem i wyjątkową kremową konsys...
Odsłon: 4416
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 1114
Składniki
Mielone mięso wieprzowe mieszamy z jajkiem, kaszą manną i tartym żółtym serem. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Zwilżonymi dłońmi formujemy niewielkie pulpeciki.
W dużym, płaskim garnku grzejemy oliwę, na której podsmażamy posiekany czosnek. Następnie dodajemy krojone pomidory z zalewą oraz bulion warzywny. Razem dusimy 5 minut na wolnym ogniu. Kolejno wkładamy pulpeciki i gotujemy pod przykryciem na wolnym ogniu 10 minut od chwili zagotowania.
Po tym czasie dodajemy odsączoną z zalewy białą fasolę i gotujemu 8 minut na wolnym ogniu. Doprawiamy do smaku solą, szczyptą pieprzu i oregano.
Ja dodatkowo zagęściłam sos łyżką śmietany bo wydawał mi się zbyt rzadki:)
Pulpeciki można podawać z kajzerką lub bagietką doskonale smakują też podane z ziemniakami lub ryżem :) SMACZNEGO