Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i smaczne pulpeciki z udźca indyczego w sosie pieczarkowym. Lekkie i delikatne gotowane ,podane z kaszą i ogórkiem kiszonym .
        
        
        
            
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231732
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4947
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36280
            
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231732
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4947
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36280
        
        
                Składniki
Mięso opłucz, usuń błonki, pokrój na mniejsze kawałki i zmiel w maszynce razem z cebulą i czosnkiem, dodaj jajko, sól, pieprz i przyprawy do smaku oraz bułkę tarta, wyrób ręcznie mięso. Mąkę ziemniaczaną wymieszaj z majerankiem. Z mięsa mielonego formuj małe okrągłe pulpeciki o dowolnej wielkości i każdy z nich obtocz w mące z majerankiem .
Na patelni rozgrzej olej, dodaj pokrojoną cebule i chwile podsmaż, następnie dodaj obrane, opłukane i pokrojone pieczarki, posyp solą i pieprzem i smaż około 10 minut.
Następnie przełóż pieczarki do rondelka zalej wodą lub bulionem i zagotuj. Na gotującą wodę wrzuć pulpeciki i gotuj około 25 minut.
Na koniec sos zagęść mąka i śmietana, dopraw do smaku solą i pieprzem, dodaj pokrojoną natkę pietruszki. Podaj z ulubionymi dodatkami u mnie z kaszą i ogórkiem kiszonym .