Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe danie na obiad, jest tanie i szybkie w wykonaniu.
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65087
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 480
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5792
Chcesz przygotować obiad na niedzielę, który nie tylko zachwyci wszystkich do...
Odsłon: 571
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65087
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 480
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5792
Chcesz przygotować obiad na niedzielę, który nie tylko zachwyci wszystkich do...
Odsłon: 571
Składniki
Wykonanie: Mięso wyjąć z rosołu, oddzielić od kości i zmielić. Bułkę namoczyć w mleku, dodać odciśniętą do mięsa. Dodać pozostałe składniki tj. jajko, pokrojony koperek, kaszę i bułkę oraz przyprawy. Wymieszać dokładnie i formować kuleczki mięsne (gdyby masa była zbyt rzadka to dodać jeszcze odrobinę bułki tartej). Obtoczyć w mące. Smażyć na rumiano z każdej strony na maśle klarowanym. Zalać rosołem, dodać passatę pomidorową (z kartoniku). Gotować około 10 minut na małym ogniu. Jeżeli sos jest zbyt rzadki to dodać jeszcze odrobinę mąki.