Do góry

Dania główne Przepis na:

Pulpeciki zapiekane na gniazdkach z warzywami

Pulpeciki zapiekane na gniazdkach z warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 263 Ocena: 1225

Dodano:

Odsłon: 145

Doskonałe danie obiadowe uzupełnione warzywami.

Składniki

> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pulpeciki zapiekane na gniazdkach z warzywami

Przygotowanie

  1. Bułkę kajzerkę namoczyć w wodzie.Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.Mięso doprawić solą pieprzem,przyprawą do mięsa wieprzowego.Dodać jajko kajzerkę ,dokładnie wymieszać uformować pulpeciki , obtoczyć w tartej bułce.Brokuł ugotować 3 min.Cebulę, pieczarki, paprykę pokroić w kostkę.

  2. Na patelni rozgrzać olej ,obsmażyć pulpeciki z każdej strony,wyjąć.Do tłuszczu dodać cebulę ,smażyć 1 min.,Dodać pieczarki ,paprykę ,smażyć 5 min. doprawić solą ,pieprzem ,ziołami prowansalskimi i całość smażyć 1 min.

  3. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem można wykorzystać ,ten ze smażonych warzyw.Wyłożyć gniazdka z makaronu, gdyby uległy odkształceniu podczas gotowana ,to uformować na nowo.Środek wypełnić wszystkimi warzywami.

  4. Na warzywa ułożyć po 2 pulpeciki.

  5. Śmietanę wymieszać z przecierem pomidorowym i zalać całość.Ser zetrzeć na tarce z grubszymi oczkami i posypać.

  6. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni ,piec ,gdy ser się zrumieni,20 -25 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń