Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonałe danie obiadowe uzupełnione warzywami.
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 22
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 116
Wypróbuj koniecznie ten przepis na pyszną sałatkę brokułową doskonałą na każd...
Odsłon: 200
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 22
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 116
Wypróbuj koniecznie ten przepis na pyszną sałatkę brokułową doskonałą na każd...
Odsłon: 200
Składniki
Bułkę kajzerkę namoczyć w wodzie.Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.Mięso doprawić solą pieprzem,przyprawą do mięsa wieprzowego.Dodać jajko kajzerkę ,dokładnie wymieszać uformować pulpeciki , obtoczyć w tartej bułce.Brokuł ugotować 3 min.Cebulę, pieczarki, paprykę pokroić w kostkę.
Na patelni rozgrzać olej ,obsmażyć pulpeciki z każdej strony,wyjąć.Do tłuszczu dodać cebulę ,smażyć 1 min.,Dodać pieczarki ,paprykę ,smażyć 5 min. doprawić solą ,pieprzem ,ziołami prowansalskimi i całość smażyć 1 min.
Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem można wykorzystać ,ten ze smażonych warzyw.Wyłożyć gniazdka z makaronu, gdyby uległy odkształceniu podczas gotowana ,to uformować na nowo.Środek wypełnić wszystkimi warzywami.
Na warzywa ułożyć po 2 pulpeciki.
Śmietanę wymieszać z przecierem pomidorowym i zalać całość.Ser zetrzeć na tarce z grubszymi oczkami i posypać.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni ,piec ,gdy ser się zrumieni,20 -25 min.