Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięso drobiowe z piersi kurczaka i udźca indyka,w pysznym sosie. Mięso rozpływa się w ustach:)
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1586
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 959
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1586
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 959
Składniki
Mięsa zmielić,dodać namoczoną i odciśniętą bułkę,2 jajka,posiekany lubczyk,podsmażoną cebulę,pieprz i sól do smaku. Wyrobić mięso ma odchodzić od dłoni. Nawilżonymi dłońmi formować pulpety ,obtoczyć w mące i wrzucać na gotujący bulion. Gotować 10 min. Pulpety wyjąć,,odlać tyle bulionu ile chcemy sosu,zrobić z mąki zaczepkę dodać posiekany koperek oraz śmietanę zahartowaną odrobinie sosu. Doprawić do smaku pieprzem i solą.
Smacznego życzę!