Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są delikatne i bardzo smaczne. Sos pomidorowy podnosi jeszcze ich smak.
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1999
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38624
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1347
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1999
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38624
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1347
Składniki
Udka ugotować do miękkości z dodatkiem soli, liścia laurowego i ziela angielskiego. Obrać z kości i skóry. Zmielić. Przełożyć do miski, dodać starą kapustę pekińską, tartą bułkę, jajko i przyprawy. Formować niewielkie pulpety. Każdy obtoczyć w mące. Zagotować wodę z dodatkiem soli i liścia laurowego. Delikatnie wkładać pulpety i gotować na średnim ogniu przez 8 minut. Wyjąć łyżką cedzakową.
Sos: Rosół lub bulion zagotować. Koncentrat rozmieszać ze śmietanką. Połączyć. Na końcu dodać serki topione i mieszać do rozpuszczenia.