Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są delikatne i bardzo smaczne. Sos pomidorowy podnosi jeszcze ich smak.
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12369
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 845
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12369
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 845
Składniki
Udka ugotować do miękkości z dodatkiem soli, liścia laurowego i ziela angielskiego. Obrać z kości i skóry. Zmielić. Przełożyć do miski, dodać starą kapustę pekińską, tartą bułkę, jajko i przyprawy. Formować niewielkie pulpety. Każdy obtoczyć w mące. Zagotować wodę z dodatkiem soli i liścia laurowego. Delikatnie wkładać pulpety i gotować na średnim ogniu przez 8 minut. Wyjąć łyżką cedzakową.
Sos: Rosół lub bulion zagotować. Koncentrat rozmieszać ze śmietanką. Połączyć. Na końcu dodać serki topione i mieszać do rozpuszczenia.