Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są delikatne i bardzo smaczne. Sos pomidorowy podnosi jeszcze ich smak.
Ciasteczka są szybkie i łatwe do przygotowania. Są przy tym bardzo pyszne.
Odsłon: 132
Bardzo lubię kotlety mielone i często szukam pomysłu, by je urozmaicić. Poniż...
Odsłon: 118
Proste i szybkie do przygotowania, pełne smaku, sycące danie, które na pewno...
Odsłon: 162
Nikt nie robi tak dobrych pierogów jak nasze babcie. Cienkie elastyczne ciast...
Odsłon: 38157
Dzisiaj przepis na proste i bardzo smaczne racuchy z kapusty białej. Przepis...
Odsłon: 169
Ciasteczka są szybkie i łatwe do przygotowania. Są przy tym bardzo pyszne.
Odsłon: 132
Bardzo lubię kotlety mielone i często szukam pomysłu, by je urozmaicić. Poniż...
Odsłon: 118
Proste i szybkie do przygotowania, pełne smaku, sycące danie, które na pewno...
Odsłon: 162
Nikt nie robi tak dobrych pierogów jak nasze babcie. Cienkie elastyczne ciast...
Odsłon: 38157
Dzisiaj przepis na proste i bardzo smaczne racuchy z kapusty białej. Przepis...
Odsłon: 169
Składniki
Udka ugotować do miękkości z dodatkiem soli, liścia laurowego i ziela angielskiego. Obrać z kości i skóry. Zmielić. Przełożyć do miski, dodać starą kapustę pekińską, tartą bułkę, jajko i przyprawy. Formować niewielkie pulpety. Każdy obtoczyć w mące. Zagotować wodę z dodatkiem soli i liścia laurowego. Delikatnie wkładać pulpety i gotować na średnim ogniu przez 8 minut. Wyjąć łyżką cedzakową.
Sos: Rosół lub bulion zagotować. Koncentrat rozmieszać ze śmietanką. Połączyć. Na końcu dodać serki topione i mieszać do rozpuszczenia.