Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są delikatne i bardzo smaczne. Sos pomidorowy podnosi jeszcze ich smak.
Szukasz pomysłu na szybki obiad, mam coś dla Ciebie. Chińska kuchnia, pełna w...
Odsłon: 8
Zapiekanka brokułowa z kurczakiem, serem i pomidorami to bardzo pyszna i zdro...
Odsłon: 22103
Szukasz pomysłu na szybki obiad, mam coś dla Ciebie. Chińska kuchnia, pełna w...
Odsłon: 8
Zapiekanka brokułowa z kurczakiem, serem i pomidorami to bardzo pyszna i zdro...
Odsłon: 22103
Składniki
Udka ugotować do miękkości z dodatkiem soli, liścia laurowego i ziela angielskiego. Obrać z kości i skóry. Zmielić. Przełożyć do miski, dodać starą kapustę pekińską, tartą bułkę, jajko i przyprawy. Formować niewielkie pulpety. Każdy obtoczyć w mące. Zagotować wodę z dodatkiem soli i liścia laurowego. Delikatnie wkładać pulpety i gotować na średnim ogniu przez 8 minut. Wyjąć łyżką cedzakową.
Sos: Rosół lub bulion zagotować. Koncentrat rozmieszać ze śmietanką. Połączyć. Na końcu dodać serki topione i mieszać do rozpuszczenia.