Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 173
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 139
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 789
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 173
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 139
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 789
Składniki
Bułkę moczymy w mleku. Jedną cebulę drobno kroimy, szklimy na niewielkiej ilości oleju i razem z odciśniętą z mleka bułką wrzucamy do mięsa. Dodajemy jajko, starty żółty ser i musztardę.
Doprawiamy solą i pieprzem, wyrabiamy na masę. Formujemy małe klopsiki, obtaczamy w mące i smażymy ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju.
Drugą cebulę kroimy w kosteczkę i przesmażamy na oleju. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, podsmażamy. Pomidory kroimy w kostkę i razem z zalewą i koncentratem pomidorowym dajemy do cebuli.
Mieszamy, chwilkę gotujemy, doprawiamy solą, pieprzem i szczyptą cukru. Do sosu wkładamy pulpeciki, podgrzewamy, podajemy.Źródło: Rewia