Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam dziś ochotę na "MIAZGĘ"! Tak, tak, wbrew pozorom nie będę przyrządzał tkanki twórczej (kambium) odkładającej się do wewnątrz komórki drewna i na zewnątrz komórki łyka, a nawet nie zamierzam kusić tanim horrorem! Dziś proponuję "miazgę" z języka włoskiego, a mianowicie pulpet z języka włoskiego polpetta od polpa, czyli miazga. Oczywiście będzie to moja wariacja kulinarna, czyli pulpety mięsne z pieczarkami, w sosie serowym! Zapewniam, że świetnie smakują, ale oczywiście namawiam wszystkich zainteresowanych do przetestowania tego przepisu "na własnym podniebieniu"! Szczegóły przygotowania znajdziecie jak zwykle w zamieszczonym linku. Smacznego. <WJ>
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10112
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2741
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1863
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 718
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3959
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10112
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2741
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1863
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 718
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3959
Składniki
Pieczarki ścieramy na tarce o dużych oczkach. Szalotkę siekamy, czosnek przeciskamy przez praskę. Do składu dodajemy mięso mielone, jajka, bułkę tartą, doprawiamy solą i pieprzem. Masę wyrabiamy, formujemy kulki, które smażymy na smalcu. Do zimnej wody wsypujemy starty ser. Podgrzewając rozpuszczamy ser wolno wlewając śmietanę. Gdy już ser połączy się ze śmietaną, dodajemy pulpety. Podgrzewamy, doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z ulubionymi dodatkami.