Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne , miękkie, aromatyczne, smakiem zachwycą każdego kto skosztuje. Idealne na drugie danie.
Tarka, naczynie żaroodporne, patelnia
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1580
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231994
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5078
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1580
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231994
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5078
Składniki
Mięso doprawić solą, pieprzem, przyprawą do mięsa wieprzowego. Pieczarki obrać. Cukinię paprykę umyć, utrzeć na tarce o grubszych otworach. Utrzeć również ser, dodać do mięsa. Żurawinę umyć, przekroić na połowę, dodać. Wbić jajko, dodać płatki owsiane.
Wyrobić bardzo dokładnie, uformować pulpety , umieścić w naczyniu żaroodpornym.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni wstawić pulpety. Gdy podpiekają się pulpety, obrać czosnek , przecisnąć przez praskę. Na patelni rozgrzać 2 łyżki masła , wrzucić czosnek, chwilę podsmażyć , wlać przecier pomidorowy , doprawić solą , oregano , gotować 3 minuty, dodać wino, gotować 3 minuty, dodać resztę masła i chwilę gotować. Wyjąć podpieczone pulpety i zalać sosem.
Wstawić do piekarnika i piec 20 minut. Podawać z czym kto lubi ziemniakami , kaszą.