Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pulpety na brokułach"
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2459
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 47
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 135
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 717
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2459
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 47
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 135
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 717
Składniki
Cebulę zetrzeć i dodać do mięsa, wbić jajko, dodać bułkę tartą, doprawić solą i pieprzem. Wyrobić na gładką masę. Podzielić na 5 części i uformować kulki.
Obtoczyć pulpety w mące i wrzucić do wrzącego bulionu. Gotować ok. 10 minut. Pulpety wyjąć, a do powstałego wywaru dodać śmietanę i podzielonego na mniejsze części brokuła. Ugotować do miękkości i zmiksować. Do sosu dodać sok z połowy cytryny, doprawić solą i pieprzem.
Sos wylać na półmisek, ułożyć na nim pulpety, udekorować plasterkami cytryny i koperkiem.
ok. 35 minutŹródło: Twoje Imperium