Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pulpety na brokułach"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 178
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 178
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
Cebulę zetrzeć i dodać do mięsa, wbić jajko, dodać bułkę tartą, doprawić solą i pieprzem. Wyrobić na gładką masę. Podzielić na 5 części i uformować kulki.
Obtoczyć pulpety w mące i wrzucić do wrzącego bulionu. Gotować ok. 10 minut. Pulpety wyjąć, a do powstałego wywaru dodać śmietanę i podzielonego na mniejsze części brokuła. Ugotować do miękkości i zmiksować. Do sosu dodać sok z połowy cytryny, doprawić solą i pieprzem.
Sos wylać na półmisek, ułożyć na nim pulpety, udekorować plasterkami cytryny i koperkiem.
ok. 35 minutŹródło: Twoje Imperium