Do góry

Dania główne Przepis na:

Pulpety nadziewane pieczarkami

Pulpety nadziewane pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2140 Ocena: 47661

Dodano:

Odsłon: 4276

Tym razem zamiast pieczarki nadziewać mięsem postanowiłem mięso nadziać pieczarkami. Bardzo smaczna wersja z pewnością przypadnie do gustu każdemu ,kto lubi kotlety mielone.

Składniki

  • 300 g łopatki wieprzowej
  • 3 ząbki czosnku
  • kilka pieczarek
  • bułka tarta
  • jajko
  • sól ,pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso płuczemy ,osuszamy ręcznikiem papierowym i mielimy (najmniejsze oczka).

  2. W misce wyrabiamy je z jajkiem ,przeciśniętym przez praskę czosnkiem i bułką tartą. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.


  3. Pieczarki oczyszczamy. Zawijamy je w warstwę zmielonego mięsa.

  4. Formujemy kulki. Przekładamy do naczynia żaroodpornego i zapiekamy 40 min w 180°C. Podajemy z ulubionym sosem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń