Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy przepis na potrawę rybną. Łatwy w przygotowaniu i smaczny
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10482
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3111
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2214
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 863
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10482
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3111
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2214
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 863
Składniki
Filety rybne umyć, oczyścić z ości. Bułkę namoczyć w mleku. Mięso ryb i odciśniętą bułkę zemleć w maszynce do mielenia mięsa. Cebulkę obrać, umyć, pokroić w kostkę. Usmażyć na złoto. Dodać do masy rybnej. Dodać jajka, przyprawy. Masę wyrobić. Włoszczyznę obrać, umyć i pokroić. Wrzucić do litra wody, dodać łyżkę oleju, sól i pieprz. Gotować około pół godziny. Z masy rybnej wyrabiać okrągłe pulpety, wrzucać je do wywaru i gotować około 15 minut. Wyjąć, dodać do wywaru koncentrat pomidorowy. Gotować kilka minut. Pulpety wyłożyć na talerz, polać sosem.