Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy przepis na potrawę rybną. Łatwy w przygotowaniu i smaczny
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19368
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13094
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1745
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232210
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19368
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13094
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1745
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232210
Składniki
Filety rybne umyć, oczyścić z ości. Bułkę namoczyć w mleku. Mięso ryb i odciśniętą bułkę zemleć w maszynce do mielenia mięsa. Cebulkę obrać, umyć, pokroić w kostkę. Usmażyć na złoto. Dodać do masy rybnej. Dodać jajka, przyprawy. Masę wyrobić. Włoszczyznę obrać, umyć i pokroić. Wrzucić do litra wody, dodać łyżkę oleju, sól i pieprz. Gotować około pół godziny. Z masy rybnej wyrabiać okrągłe pulpety, wrzucać je do wywaru i gotować około 15 minut. Wyjąć, dodać do wywaru koncentrat pomidorowy. Gotować kilka minut. Pulpety wyłożyć na talerz, polać sosem.