Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy przepis na potrawę rybną. Łatwy w przygotowaniu i smaczny
Taki pieróg z farszem jest bardzo smaczny. Pasuje, żeby zabrać go do pracy.
Odsłon: 451
Ziemniaki , to tradycyjna potrawa chłopów holenderskich i jedna z ulubionych...
Odsłon: 133
Przepis dnia
Tosty z figami i serem Camembert to wyjątkowo smaczna i elegancka przekąska,...
Odsłon: 259
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 19086
Taki pieróg z farszem jest bardzo smaczny. Pasuje, żeby zabrać go do pracy.
Odsłon: 451
Ziemniaki , to tradycyjna potrawa chłopów holenderskich i jedna z ulubionych...
Odsłon: 133
Przepis dnia
Tosty z figami i serem Camembert to wyjątkowo smaczna i elegancka przekąska,...
Odsłon: 259
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 19086
Składniki
Filety rybne umyć, oczyścić z ości. Bułkę namoczyć w mleku. Mięso ryb i odciśniętą bułkę zemleć w maszynce do mielenia mięsa. Cebulkę obrać, umyć, pokroić w kostkę. Usmażyć na złoto. Dodać do masy rybnej. Dodać jajka, przyprawy. Masę wyrobić. Włoszczyznę obrać, umyć i pokroić. Wrzucić do litra wody, dodać łyżkę oleju, sól i pieprz. Gotować około pół godziny. Z masy rybnej wyrabiać okrągłe pulpety, wrzucać je do wywaru i gotować około 15 minut. Wyjąć, dodać do wywaru koncentrat pomidorowy. Gotować kilka minut. Pulpety wyłożyć na talerz, polać sosem.