Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba trochę inaczej. Może pracochłonne, ale ten smak wart jest zachodu. :)
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 497
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 382
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 497
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 382
Składniki
Filety rozdrobnić widelcem na kawałki, dodać jajka - zmiksować na w miarę gładką masę. Dodać przyprawę do ryb, czosnek, cebulę, pieprz, 2 łyżeczki koperku, sól i 12 łyżek bułki tartej. Odstawić na ok. 15 minut, by bułka namokła. Masa powinna być bardzo gęsta i plastyczna.
Z tak przygotowanej masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego, obtaczać w bułce tartej.
W głębokiej patelni rozgrzać oliwę i obsmażyć pulpeciki przez chwilkę - do lekkiego zrumienienia. Następnie zalać wodą tak, by były przykryte. Dodać 1/2 kostki rosołowej. Gotować do średnim ogniu odparowania 1/2 ilości wody. Dodać resztę koperku.
Mleko rozrobić mąką, dodać do sosu. Pogotować jeszcze minutę i gotowe. Pyszne z gotowanymi ziemniakami i surówką z marchwi i jabłka.
Z tej porcji wyszły 22 pulpeciki. Smacznego. :)