Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba trochę inaczej. Może pracochłonne, ale ten smak wart jest zachodu. :)
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3131
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 147
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 61
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 73
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 71
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3131
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 147
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 61
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 73
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 71
Składniki
Filety rozdrobnić widelcem na kawałki, dodać jajka - zmiksować na w miarę gładką masę. Dodać przyprawę do ryb, czosnek, cebulę, pieprz, 2 łyżeczki koperku, sól i 12 łyżek bułki tartej. Odstawić na ok. 15 minut, by bułka namokła. Masa powinna być bardzo gęsta i plastyczna.
Z tak przygotowanej masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego, obtaczać w bułce tartej.
W głębokiej patelni rozgrzać oliwę i obsmażyć pulpeciki przez chwilkę - do lekkiego zrumienienia. Następnie zalać wodą tak, by były przykryte. Dodać 1/2 kostki rosołowej. Gotować do średnim ogniu odparowania 1/2 ilości wody. Dodać resztę koperku.
Mleko rozrobić mąką, dodać do sosu. Pogotować jeszcze minutę i gotowe. Pyszne z gotowanymi ziemniakami i surówką z marchwi i jabłka.
Z tej porcji wyszły 22 pulpeciki. Smacznego. :)