Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35856
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 134
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 238
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 271
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35856
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 134
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 238
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 271
Składniki
Ugotowałem ryż. Cebulę pokroiłem w drobną kostkę, zeszkliłem na maśle. Mięso zmieliłem. Dodałem do niego ostudzony ryż, cebulę, jajko, sól i pieprz. Na koniec dodałem pietruszkę i miętę. Wszystko dokładnie wymieszałem.
Z masy uformowałem niewielkie pulpety, obtoczyłem w mące, smażyłem na złoty kolor. Następnie zalałem rosołem, dusiłem 5 minut. Do rosołu dodałem śmietanę i sok z cytryny. Pulpety podałem polane sosem i posypane świeżą pietruszką.