Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34156
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1357
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34156
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1357
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Składniki
Ugotowałem ryż. Cebulę pokroiłem w drobną kostkę, zeszkliłem na maśle. Mięso zmieliłem. Dodałem do niego ostudzony ryż, cebulę, jajko, sól i pieprz. Na koniec dodałem pietruszkę i miętę. Wszystko dokładnie wymieszałem.
Z masy uformowałem niewielkie pulpety, obtoczyłem w mące, smażyłem na złoty kolor. Następnie zalałem rosołem, dusiłem 5 minut. Do rosołu dodałem śmietanę i sok z cytryny. Pulpety podałem polane sosem i posypane świeżą pietruszką.