Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O jakie trzy zioła chodzi? O lubczyk, natkę pietruszki i koperek :)
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2312
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1437
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 530
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3601
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1303
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2312
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1437
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 530
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3601
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1303
Składniki
Do pół kilograma mielonego mięsa z indyka dodałam jajko, drobno posiekaną cebulę, 2 łyżki otrąb owsianych, wyciśnięty ząbek czosnku, łyżkę suszonego lubczyku, łyżkę suszonej natki pietruszki, sól i pieprz. Wymieszałam na jednolitą masę. W rondlu na niewielkiej ilości oleju rzepakowego zeszkliłam posiekaną cebulę. Z masy mięsnej uformowałam 8 pulpecików i ułożyłam w rondlu. Pulpeciki przewracałam do całkowitego obsmażenia ze wszystkich stron. Wlałam 100 ml śmietany 30%, 100 ml wody i dusiłam pod przykryciem. Po około 10 minutach dodałam posiekany duży pęczek koperku. Dusiłam jeszcze 10 minut. Po tym czasie zagęściłam sos niewielką ilością mąki i osoliłam do smaku. Podałam z ryżem i surówką z kalarepy, papryki i szczypiorku.