Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O jakie trzy zioła chodzi? O lubczyk, natkę pietruszki i koperek :)
Jej kremowość pesto z makaronem.
Odsłon: 32
Taki najlepszy. Polecam.
Odsłon: 1203
Moja rodzinka bardzo lubi placki ziemniaczane , więc często przygotowuję dla...
Odsłon: 248
Pyszny i zdrowy
Odsłon: 65
Kotlety z kalafiora są pyszną i zdrową alternatywą do dań mięsnych. Podane z...
Odsłon: 547
Jej kremowość pesto z makaronem.
Odsłon: 32
Taki najlepszy. Polecam.
Odsłon: 1203
Moja rodzinka bardzo lubi placki ziemniaczane , więc często przygotowuję dla...
Odsłon: 248
Pyszny i zdrowy
Odsłon: 65
Kotlety z kalafiora są pyszną i zdrową alternatywą do dań mięsnych. Podane z...
Odsłon: 547
Składniki
Do pół kilograma mielonego mięsa z indyka dodałam jajko, drobno posiekaną cebulę, 2 łyżki otrąb owsianych, wyciśnięty ząbek czosnku, łyżkę suszonego lubczyku, łyżkę suszonej natki pietruszki, sól i pieprz. Wymieszałam na jednolitą masę. W rondlu na niewielkiej ilości oleju rzepakowego zeszkliłam posiekaną cebulę. Z masy mięsnej uformowałam 8 pulpecików i ułożyłam w rondlu. Pulpeciki przewracałam do całkowitego obsmażenia ze wszystkich stron. Wlałam 100 ml śmietany 30%, 100 ml wody i dusiłam pod przykryciem. Po około 10 minutach dodałam posiekany duży pęczek koperku. Dusiłam jeszcze 10 minut. Po tym czasie zagęściłam sos niewielką ilością mąki i osoliłam do smaku. Podałam z ryżem i surówką z kalarepy, papryki i szczypiorku.