Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam sos koperkowy, mój mąż nie znosi wszystkiego, co zawiera koperek. Cóż było robić? Pulpety w dwóch sosach... każdy znajdzie coś dla siebie.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14051
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15950
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6427
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14051
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15950
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6427
Składniki
Pulpety: W garnku nastawić 2 l wody, lekko ją osolić. Mięso mielone wymieszać dokładnie z żółtkiem, doprawić do smaku solą i pieprzem. Z gotowej masy formować niewielkie pulpeciki, które następnie należy wrzucić na gotującą wodę. Całość doprowadzić do wrzenia, gotować 10 minut. Sos koperkowy: Koperek umyć, drobno posiekać, zalać wodą (500 ml), zagotować. Mąkę utrzeć ze śmietaną, rozprowadzić odrobiną wody. Zawiesinę wlać do sosu. Całość zagotować, doprawić do smaku solą i pieprzem. Sos grzybowy: Grzyby ugotować w niewielkiej ilości wody. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na maśle. Gdy grzyby będą miękkie, należy je połączyć z cebulą (oczywiście nie odlewać wywaru spod grzybów), wymieszać, dodać zawiesinę z mąki i śmietany, zagotować. Doprawić solą i pieprzem.
Smacznego.