Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne, kiedy pojawią się grzyby
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 339
Prosta i łatwa sałatka z makaronem orzo, ananasem, ogórkiem i kukurydzą. Do n...
Odsłon: 515
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 736
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 339
Prosta i łatwa sałatka z makaronem orzo, ananasem, ogórkiem i kukurydzą. Do n...
Odsłon: 515
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 736
Składniki
Grzyby opłukałam, pokroiłam na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzałam odrobinę oleju i wrzuciłam grzyby. Osoliłam, solidnie opieprzyłam dodałam dużą posiekaną cebulę i zajęłam się przygotowywaniem pulpetów.
Do 45 dag mielonej łopatki dodałam jajko, łyżkę otrąb owsianych (nie dodajemy zbędnych kalorii w postaci bułki!), cebulę, sól, pieprz. Wymieszałam, formowałam pulpety i układałam na patelni z grzybami, kiedy te już zaczęły się dusić. Przykryłam pokrywką i tylko co jakiś czas zamieszałam grzyby i przewróciłam na drugą stronę pulpety. Po ok. 20 minutach dodałam do sosu 100 ml śmietany 18%, pogotowałam minutę i gotowe.
Do sosu grzybowego idealnie pasuje kasza gryczana i mężowej roboty ogórki kwaszone.