Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczne pulpeciki czasami też smakować mogą
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 30
Żeberka duszone to długo gotowane mięso, które po przygotowaniu rozpływają si...
Odsłon: 1076
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 374
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 30180
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 30
Żeberka duszone to długo gotowane mięso, które po przygotowaniu rozpływają si...
Odsłon: 1076
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 374
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 30180
Składniki
Cebulę oraz czosnek obrałem i pokroiłem w drobną kostkę. Mięso przełożyłem do miski, dodałem połowę cebuli, czosnek, 1 jajko , mąkę gryczaną , posiekaną bazylię i bułkę tartą. Doprawiłem solą i pieprzem, wymieszałem . Kapustę opłukałem , odcisnąłem i pokroiłem. Na rozgrzanym oleju zeszkliłem pozostałą cebulę. Dodałem kapustę , liście laurowe i pomidory z puszki. Wlałem odrobinę wody. Całość zagotowałem i posoliłem. Mięso po wyrobieniu uformowałem w kulki , ugotowałem w sosie z kapusty . Pod koniec gotowania dodałem pokrojone świeże pomidory bez skórki i posiekaną papryczkę chili. Zagotowałem , doprawiłem solą , pieprzem oraz brązowym cukrem. m.