Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popularne pulpety w najlepszym wydaniu. Tak zaserwowane zachwycą każdego.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14046
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15933
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6426
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14046
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15933
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6426
Składniki
Ziemniaki obrać, ugotować, przecisnąć przez praskę. Cukinię , paprykę, pietruszkę umyć. Paprykę, cukinię utrzeć na tarce o grubszych otworach, dodać do ziemniaków. Pietruszkę ściąć, dodać. Wbić jajko , dodać mąkę, doprawić solą, pieprzem , ziołami polskimi, wymieszać.
Mięso doprawić solą i pieprzem oraz przyprawą do mięsa wieprzowego, wymieszać. Ser utrzeć na tarce o grubszych otworach , 1/3 dodać do mięsa, wbić jajko, dokładnie wymieszać, uformować pulpety, obtoczyć lekko w tartej bułce.
Masę ziemniaczaną podzielić na 6 porcji. Z każdej uformować kulę , umieścić w naczyniu żaroodpornym, w środku zrobić zagłębienie.
W zagłębieniu umieścić pulpety.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić pulpety i piec 20 minut. Śmietanę wymieszać z koncentratem , wyjąć podpieczone pulpety, polać i posypać, resztą utartego sera.
Piec jeszcze do 10 minut lub dobrego zrumienienia.
Podawać z ulubionymi dodatkami.