Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popularne pulpety w najlepszym wydaniu. Tak zaserwowane zachwycą każdego.
To sałatka z produktów, które zazwyczaj mamy w swojej spiżarni. Jest prosta i...
Odsłon: 308
Proste do przygotowania, efektowne ciasto. Warto przygotować je dzień wcześni...
Odsłon: 4359
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 387
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 29412
To sałatka z produktów, które zazwyczaj mamy w swojej spiżarni. Jest prosta i...
Odsłon: 308
Proste do przygotowania, efektowne ciasto. Warto przygotować je dzień wcześni...
Odsłon: 4359
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 387
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 29412
Składniki
Ziemniaki obrać, ugotować, przecisnąć przez praskę. Cukinię , paprykę, pietruszkę umyć. Paprykę, cukinię utrzeć na tarce o grubszych otworach, dodać do ziemniaków. Pietruszkę ściąć, dodać. Wbić jajko , dodać mąkę, doprawić solą, pieprzem , ziołami polskimi, wymieszać.
Mięso doprawić solą i pieprzem oraz przyprawą do mięsa wieprzowego, wymieszać. Ser utrzeć na tarce o grubszych otworach , 1/3 dodać do mięsa, wbić jajko, dokładnie wymieszać, uformować pulpety, obtoczyć lekko w tartej bułce.
Masę ziemniaczaną podzielić na 6 porcji. Z każdej uformować kulę , umieścić w naczyniu żaroodpornym, w środku zrobić zagłębienie.
W zagłębieniu umieścić pulpety.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić pulpety i piec 20 minut. Śmietanę wymieszać z koncentratem , wyjąć podpieczone pulpety, polać i posypać, resztą utartego sera.
Piec jeszcze do 10 minut lub dobrego zrumienienia.
Podawać z ulubionymi dodatkami.