Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulpety /z mielonej karkówki/ duszone w sosie cebulowym podane z ziemniakami i dowolną surówką. Smaczna klasyka, która zawsze się sprawdza:)
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 2266
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 144
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 1456
Pieczone ziemniaki to świetny dodatek do wielu dań. Jeśli piekę mięso, to na...
Odsłon: 95
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 2266
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 144
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 1456
Pieczone ziemniaki to świetny dodatek do wielu dań. Jeśli piekę mięso, to na...
Odsłon: 95
Składniki
Cebulę obieramy, kroimy /w kostkę lub na pół plastry/ i wrzucamy na rozgrzany na patelni olej. Przesmażamy do czasu aż lekko się zrumieni. W ciepłej wodzie mieszamy kostkę bulionową i dodajemy do cebuli na patelni. Dusimy na małym ogniu ok. 10 min. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przygotowujemy pulpety: do mięsa mielonego dodajemy bułkę tartą, musztardę, wbijamy jajko oraz przyprawy do smaku i dokładnie wyrabiamy. Z masy mięsnej formujemy pulpety, obtaczamy je w mące i dodajemy do sosu cebulowego. Całość dusimy jeszcze ok. 20 min na małym ogniu, pod przykryciem, kilkukrotnie mieszając by pulpety nie przywarły do dna patelni. Pulpety w sosie cebulowym podajemy z ziemniakami i dowolną surówką /u mnie sałatka ogórkowa ze słoika:)/