Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na chrzan to idealny czas aby przygotować klasyczne danie kuchni polskiej.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 17374
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8809
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 670
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8341
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 17374
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8809
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 670
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8341
Składniki
Do mięsa mielonego daje się przyprawy, starte i przesmażone warzywa. Soli musi być 1 łyżeczka na każde pół kilo, były dodatki więc dałam łyżeczkę soli z lekką górką. Jeszcze jajo i bułka tarta. W jeszcze bardziej dietetycznej wersji takie pulpety można wkładać na gotujący rosół.
Na patelni zeszkliłam cebulę, obsmażyłam obtoczone w mące pulpety, zalałam wodą i dusiłam około 25 minut, oczywiście sos doprawiłam jeszcze solą. Po wyłączeniu ognia dodałam zmalaksowany chrzan- nie będzie wiórek. Sos się sam zagęści. Sos ma wyrazisty smak i zapach chrzanu i lekko szczypie.
Najlepszy z trząchanymi ziemniakami i surówką z kapusty lub buraczkami. Wyszło 12 większych pulpetów.
Smacznego :)