Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na chrzan to idealny czas aby przygotować klasyczne danie kuchni polskiej.
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 322
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 52
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 544
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 322
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 52
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 544
Składniki
Do mięsa mielonego daje się przyprawy, starte i przesmażone warzywa. Soli musi być 1 łyżeczka na każde pół kilo, były dodatki więc dałam łyżeczkę soli z lekką górką. Jeszcze jajo i bułka tarta. W jeszcze bardziej dietetycznej wersji takie pulpety można wkładać na gotujący rosół.
Na patelni zeszkliłam cebulę, obsmażyłam obtoczone w mące pulpety, zalałam wodą i dusiłam około 25 minut, oczywiście sos doprawiłam jeszcze solą. Po wyłączeniu ognia dodałam zmalaksowany chrzan- nie będzie wiórek. Sos się sam zagęści. Sos ma wyrazisty smak i zapach chrzanu i lekko szczypie.
Najlepszy z trząchanymi ziemniakami i surówką z kapusty lub buraczkami. Wyszło 12 większych pulpetów.
Smacznego :)