Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem wołowina w roli głównej, smaczne danie na obiad.
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 156
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 156
Składniki
Wykonanie pulpetów: Mięso zmielić dwa razy razem ze słoniną i ziemniakiem. Dodać mąkę, przyprawy do smaku i wyrobić dokładnie masę. Formować pulpety, włożyć do gotującej , osolonej wody i gotować do momentu wypłynięcia ich na powierzchnię. Wykonanie sosu: Z mąki i połowy masła zrobić zasmażkę, podlać zimnym rosołem i zagotować. Na pozostałym maśle udusić koperek, połączyć z zasmażką. Zagotować, przyprawić do smaku, podprawić śmietaną. Po czym włożyć przegotowane wcześniej pulpety i odstawić z ognia.