Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem wołowina w roli głównej, smaczne danie na obiad.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35980
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1303
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1791
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35980
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1303
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1791
        
        
                Składniki
Wykonanie pulpetów: Mięso zmielić dwa razy razem ze słoniną i ziemniakiem. Dodać mąkę, przyprawy do smaku i wyrobić dokładnie masę. Formować pulpety, włożyć do gotującej , osolonej wody i gotować do momentu wypłynięcia ich na powierzchnię. Wykonanie sosu: Z mąki i połowy masła zrobić zasmażkę, podlać zimnym rosołem i zagotować. Na pozostałym maśle udusić koperek, połączyć z zasmażką. Zagotować, przyprawić do smaku, podprawić śmietaną. Po czym włożyć przegotowane wcześniej pulpety i odstawić z ognia.