Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulpeciki z sosem koperkowym będą stanowić idealny obiad. Samo przygotowanie pulpetów czy sosu nie wymaga dużo pracy i jest dość proste w wykonaniu. To idealne danie dla najmłodszych.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1357
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1826
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 322
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 622
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1357
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1826
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 322
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 622
Składniki
Cebulę siekamy i podsmażamy na oleju. Do mielonego mięsa dodajemy jajko, bułkę tartą, podsmażoną cebulę i posiekaną natkę pietruszki. Wszystko mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. A następnie z masy formujemy małe klopsiki. Gotowe klopsiki delikatnie wkładamy do wrzącej, osolonej wody. Gotujemy około 10 -15 minut. Gdy wypłyną, przekładamy je do gotowego sosu. Bulion zagotowujemy i dodajemy posiekany koperek oraz włoszczyznę. Chwilę gotujemy. Do śmietany dodajemy mąkę i delikatnie mieszamy aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Następnie łączymy śmietanę z bulionem i koperkiem. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, tak aby nie było grudek. Sos podgrzewamy na wolnym ogniu, cały czas mieszając aż zgęstnieje. Jeśli sos jest zbyt gęsty, możemy regulować jego konsystencję dolewając wody. Sos koperkowy doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Do sosu przekładamy pulpety, chwilę gotujemy i podajemy z tłuczonymi ziemniakami.