Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulpeciki z sosem koperkowym będą stanowić idealny obiad. Samo przygotowanie pulpetów czy sosu nie wymaga dużo pracy i jest dość proste w wykonaniu. To idealne danie dla najmłodszych.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19943
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 506
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 557
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6978
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1243965
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19943
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 506
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 557
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6978
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1243965
Składniki
Cebulę siekamy i podsmażamy na oleju. Do mielonego mięsa dodajemy jajko, bułkę tartą, podsmażoną cebulę i posiekaną natkę pietruszki. Wszystko mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. A następnie z masy formujemy małe klopsiki. Gotowe klopsiki delikatnie wkładamy do wrzącej, osolonej wody. Gotujemy około 10 -15 minut. Gdy wypłyną, przekładamy je do gotowego sosu. Bulion zagotowujemy i dodajemy posiekany koperek oraz włoszczyznę. Chwilę gotujemy. Do śmietany dodajemy mąkę i delikatnie mieszamy aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Następnie łączymy śmietanę z bulionem i koperkiem. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, tak aby nie było grudek. Sos podgrzewamy na wolnym ogniu, cały czas mieszając aż zgęstnieje. Jeśli sos jest zbyt gęsty, możemy regulować jego konsystencję dolewając wody. Sos koperkowy doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Do sosu przekładamy pulpety, chwilę gotujemy i podajemy z tłuczonymi ziemniakami.