Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulpety to wdzięczne danie, zmieniają smak wraz z sosem jaki do nich przygotujemy;). Wersja musztardowo-warzywna na pewno przypadnie Wam do gustu!
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4974
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 13928
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3257
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 1077
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4974
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 13928
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3257
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 1077
Składniki
Mięso mielone łączymy z jajkiem, bułką tartą, posiekaną drobno cebulą i przyprawami. Zagniatamy na gładką masę, formujemy małe pulpeciki, które gotujemy w 1 litrze wody. Odcedzamy.
Pieczarki i cebulę kroimy w kostkę, marchew ścieramy na dużych oczkach tarki.
Na rozgrzanym oleju podsmażamy marchewkę, cebulę i pieczarki. Zalewamy 1/2 litra wody, dusimy do zmięknięcia warzyw. Zabielamy śmietaną, dodajemy mąkę rozrobioną w odrobinie zimnej wody oraz posiekaną natkę pietruszki. Doprawiamy do smaku solą i przyprawami. Dodajemy pulpety, dusimy jeszcze chwilę. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki.