Do góry

Dania główne Przepis na:

Pulpety w sosie pieczarkowo - paprykowym, pikantnym z brukselką.

Pulpety w sosie pieczarkowo - paprykowym, pikantnym z brukselką.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1472 Ocena: 19362

Dodano:

Odsłon: 348

Pulpety wieprzowe w sosie pieczarkowo - paprykowym podane z marynowaną kapustą brukselką i ziemniakami.

Składniki

  • pulpety 4 szt.
  • ziemniaki 4 szt.
  • marynowana kapusta brukselka 1 słoik
  • suszona włoszczyzna 2 łyżki
  • Koperek
  • domowa pasta rosołowa 1 łyżka lub kupna kostka rosołowa 1 szt.
  • pieczarki małe 4-5 szt.
  • papryczka chili 1 szt
  • sos z ostrych papryczek 50 ml (domowy)
  • Sól
  • Pieprz ziołowy
  • mąka ziemniaczana do zagęszczenia sosu
  • śmietana do zabielenia sosu
  • Woda 1 litr
1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. W litrze wody z pastą rosołową, włoszczyzną, zagotowujemy pokrojone w plasterki pieczarki.

  2. Po kilku minutach gotowania dodajemy surowe pulpety i gotujemy do wypłynięcia pulpetów.

  3. Gdy pulpety wypłyną do góry wyjmujemy je z garnka. Dodajemy do garnka pokrojony koper i ostrą papryczkę chili oraz dodajemy ostry sos z papryczek. Gotujemy do miękkości pieczarek.

  4. Gdy pieczarki będą miękkie,doprawiamy solą i pieprzem do smaku, wkładamy ponownie pulpety, doprowadzamy do wrzenia i zagęszczamy sos, oraz lekko zabielamy śmietaną.

  5. W między czasie gotujemy w osolonej wodzie ziemniaki.

  6. Ugotowane ziemniaki tłuczemy, wkładamy na talerze, obok kładziemy konserwową brukselkę, pulpety i polewamy sosem.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń