Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulpety wieprzowe w sosie pieczarkowo - paprykowym podane z marynowaną kapustą brukselką i ziemniakami.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5693
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8902
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7978
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5476
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5693
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8902
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7978
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5476
Składniki
W litrze wody z pastą rosołową, włoszczyzną, zagotowujemy pokrojone w plasterki pieczarki.
Po kilku minutach gotowania dodajemy surowe pulpety i gotujemy do wypłynięcia pulpetów.
Gdy pulpety wypłyną do góry wyjmujemy je z garnka. Dodajemy do garnka pokrojony koper i ostrą papryczkę chili oraz dodajemy ostry sos z papryczek. Gotujemy do miękkości pieczarek.
Gdy pieczarki będą miękkie,doprawiamy solą i pieprzem do smaku, wkładamy ponownie pulpety, doprowadzamy do wrzenia i zagęszczamy sos, oraz lekko zabielamy śmietaną.
W między czasie gotujemy w osolonej wodzie ziemniaki.
Ugotowane ziemniaki tłuczemy, wkładamy na talerze, obok kładziemy konserwową brukselkę, pulpety i polewamy sosem. Smacznego!!!