Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pulpety w sosie pomarańczowym"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 278
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 278
Składniki
Mięso zmiel i połącz z posiekaną cebulą, szpinakiem, jajkiem i bułką tartą. Następnie dokładnie wymieszaj i dopraw solą oraz pieprzem. Z masy uformuj pulpeciki.
Gotowe kuleczki wykładaj na patelnię z rozgrzanym olejem i smaż z każdej strony przez kilka minut, tak aby powstała apetyczna i chrupiąca skorupka.
Przygotuj sos. Papryczkę wymieszaj z sokiem z pomarańczy. Wlej bulion i całość zagotuj. Przypraw do smaku solą, pieprzem, ziołami i tabasco. Sos zagęść i polej nim pulpety. Podawaj z ryżem.Źródło: Na żywo