Do góry

Dania główne Przepis na:

Pulpety w sosie pomidorowym

Pulpety w sosie pomidorowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 114 Ocena: 1430

Dodano:

Odsłon: 2681

Przepis na delikatne i soczyste w smaku pulpety wieprzowe w sosie pomidorowym. Idealne na domowy obiad. Doskonale pasują do gotowanych ziemniaków, kasz, ryżu. Można je również podać z ulubioną surówką.

Składniki

  • 500 g mięsa mielonego z łopatki
  • 1 cebulka ze szczypiorkiem
  • 1 jajko
  • 2 łyżki bułki tartej
  • sól, pieprz do smaku
  • papryka słodka i chili do smaku
  • 2 liście laurowe
  • 3 ziarenka ziela angielskiego
  • 1 łyżka natki pietruszki
  • 1 l wody
  • 2 łyżki mąki
3-4 os. 60 min średnie tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso przekładamy do miski, dodajemy jajko i bułkę tartą. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, słodką papryką i chili. Mieszamy. Cebulkę ze szczypiorkiem drobno siekamy, dodajemy do mięsa i dokładnie wyrabiamy. Formujemy kulki, obtaczamy w mące i wrzucamy do rondla z gotującą się wodą. Dodajemy liście laurowe, ziarenka ziela angielskiego, sól i gotujemy na małym ogniu przez 30 min. Posypujemy natką pietruszki. Podajemy z ziemniakami z wody lub ryżem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń