Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pulpety z mięsa wołowego, do tego makaron paccheri rigati i ser pecorino
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8613
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1262
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10251
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4660
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 727
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8613
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1262
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10251
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4660
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 727
Składniki
Na dużej patelni zeszklić na oliwie pokrojoną w kostkę cebulę z dodatkiem plasterków czosnku i płatków chili. Następnie dodać pomidory i oregano, gotować na małym ogniu przez około 20 minut. Doprawić solą i pieprzem.
W międzyczasie namoczyć w mleku chleb, odcisnąć. W dużej misce wymieszać mięso, odciśnięty chleb, cebulę startą na najdrobniejszych oczkach tarki, przeciśnięty przez praskę czosnek i pozostałe składniki. Formować niewielkie pulpety, mniej więcej wielkości orzecha włoskiego.
Pulpety włożyć do sosu pomidorowego, przykryć i gotować przez 8-10 minut na średnim ogniu kilkakrotnie obracając je w trakcie gotowania.
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie, odcedzić, dodać do sosu. Podawać posypane tartym serem pecorino.