Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pulpety z mięsa wołowego, do tego makaron paccheri rigati i ser pecorino
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 37346
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 380
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 136
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 362
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9216
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 37346
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 380
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 136
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 362
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9216
Składniki
Na dużej patelni zeszklić na oliwie pokrojoną w kostkę cebulę z dodatkiem plasterków czosnku i płatków chili. Następnie dodać pomidory i oregano, gotować na małym ogniu przez około 20 minut. Doprawić solą i pieprzem.
W międzyczasie namoczyć w mleku chleb, odcisnąć. W dużej misce wymieszać mięso, odciśnięty chleb, cebulę startą na najdrobniejszych oczkach tarki, przeciśnięty przez praskę czosnek i pozostałe składniki. Formować niewielkie pulpety, mniej więcej wielkości orzecha włoskiego.
Pulpety włożyć do sosu pomidorowego, przykryć i gotować przez 8-10 minut na średnim ogniu kilkakrotnie obracając je w trakcie gotowania.
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie, odcedzić, dodać do sosu. Podawać posypane tartym serem pecorino.