Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny, lekki i szybki w wykonaniu obiadek, ekspresowa inwencja twórcza:)
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68745
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2096
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68745
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2096
Składniki
Mięso wraz z pozostałymi składnikami wyrabiamy na masę, formujemy pulpety i gotujemy na parze około 25 minut.
Cebulę kroimy w kostkę, marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach, groszek odsączamy z zalewy. Rozgrzewamy na patelni olej, dodajemy cebulę i szklimy około 5 minut. Dodajemy marchewkę i smażymy kolejne 5 minut. Następnie dodajemy pomidory oraz przyprawy, dusimy około 10 minut. Dodajemy odsączony groszek i ugotowane pulpety, dusimy jeszcze około 5 minut. Podajemy z ugotowanym ryżem. SMACZNEGO:)