Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny, lekki i szybki w wykonaniu obiadek, ekspresowa inwencja twórcza:)
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8507
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2984
Polecam.
Odsłon: 1748
Polecam.
Odsłon: 505
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8507
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2984
Polecam.
Odsłon: 1748
Polecam.
Odsłon: 505
Składniki
Mięso wraz z pozostałymi składnikami wyrabiamy na masę, formujemy pulpety i gotujemy na parze około 25 minut.
Cebulę kroimy w kostkę, marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach, groszek odsączamy z zalewy. Rozgrzewamy na patelni olej, dodajemy cebulę i szklimy około 5 minut. Dodajemy marchewkę i smażymy kolejne 5 minut. Następnie dodajemy pomidory oraz przyprawy, dusimy około 10 minut. Dodajemy odsączony groszek i ugotowane pulpety, dusimy jeszcze około 5 minut. Podajemy z ugotowanym ryżem. SMACZNEGO:)