Do góry

Dania główne Przepis na:

Pulpety w sosie warzywnym

Pulpety w sosie warzywnym

Autor:

Przepisów i artykułów: 2421 Ocena: 15938

Dodano:

Odsłon: 957

W sosie warzywnym smakują wybornie- pyszny obiadek.

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Do mięsa wbić jajko, przyprawić solą i pieprzem do smaku oraz namoczoną i dobrze odciśniętą bułkę. Włoszczyznę i cebulę pokroić w drobny makaronik lub zetrzeć. Następnie podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu, zalać wodą, przyprawić solą i zagotować. Mięso dokładnie wymieszać, uformować pulpety, włożyć do warzyw i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut. Przed podaniem posypać natką pietruszki, możemy również zaciągnąć śmietanką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń