Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulpety z mięsa z indyka gotowane w sosie z warzyw podane na kaszy kuskus.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9828
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2467
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1615
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 586
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3756
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9828
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2467
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1615
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 586
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3756
Składniki
Marchew, pietruszkę, cukinię i paprykę myjemy, osuszamy, układamy /w całości/ na blaszce i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C. Pieczemy ok. 40 min - aż skórka na papryce i cukinii mocno ściemnieje. Po wyjęciu z piekarnika: paprykę nakrywamy folią i odstawiamy do wystudzenia; marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w kostkę; cukinie przekrawamy wzdłuż na pół i łyżką wyjmujemy miąższ. Z przestygniętej papryki zdejmujemy skórkę i usuwamy gniazda nasienne i pestki. Pomidory przelewamy wrzątkiem, obieramy ze skórki, kroimy na kawałki, przekładamy do dużego garnka /w którym będziemy przygotowywać potrawę/. Do pomidorów dodajemy szczyptę cukru i gotujemy na małym ogniu. Upieczone warzywa dodajemy do pomidorów. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, mieloną papryką i czubrycą /bardziej na pikantnie niż łagodnie:)/ Po ok. 15 min wspólnego gotowania warzywa miksujemy blenderem.
Przygotowujemy pulpety: Mięso mielone wyrabiamy z jajkiem, bułką tartą, solą i pieprzem do smaku. Z masy mięsnej formujemy niewielkie pulpety.
Pulpety mięsne dodajemy do sosu warzywnego i gotujemy na małym ogniu ok. 30 min. Podajemy z ziemniakami, kasza kuskus, ryżem lub kaszą gryczaną.