Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis moje mamy, pulpety są bardzo smaczne.
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 347
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 246
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 347
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 246
Składniki
Wykonanie pulpetów: Mięso wymieszać z namoczoną, odciśniętą bułką, jajkiem i startą cebulą. Doprawić do smaku, wymieszać. Formować na dłoni zgrabne pulpety, obtaczać w mące i odłożyć. Wykonanie sosu: Warzywa oczyścić, drobno posiekać i przysmażyć na oleju z przyprawami do smaku. Następnie wlać pomidory, włożyć pulpeciki i dusić na wolnym ogniu przez 25 minut. Zaciągnąć potrawę śmietaną, posypać posiekaną pietruszką lecz nie zagotować. Gotowe pulpety możemy podawać z ziemniakami, kaszą lub kluseczkami własnej roboty.