Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis moje mamy, pulpety są bardzo smaczne.
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 838
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8234
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13091
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 425
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 136
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2261
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 838
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8234
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13091
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 425
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 136
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2261
Składniki
Wykonanie pulpetów: Mięso wymieszać z namoczoną, odciśniętą bułką, jajkiem i startą cebulą. Doprawić do smaku, wymieszać. Formować na dłoni zgrabne pulpety, obtaczać w mące i odłożyć. Wykonanie sosu: Warzywa oczyścić, drobno posiekać i przysmażyć na oleju z przyprawami do smaku. Następnie wlać pomidory, włożyć pulpeciki i dusić na wolnym ogniu przez 25 minut. Zaciągnąć potrawę śmietaną, posypać posiekaną pietruszką lecz nie zagotować. Gotowe pulpety możemy podawać z ziemniakami, kaszą lub kluseczkami własnej roboty.