Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis moje mamy, pulpety są bardzo smaczne.
Polecam. Lubią dorośli i dzieci.
Odsłon: 30
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 109
Polecam. Lubią dorośli i dzieci.
Odsłon: 30
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 109
Składniki
Wykonanie pulpetów: Mięso wymieszać z namoczoną, odciśniętą bułką, jajkiem i startą cebulą. Doprawić do smaku, wymieszać. Formować na dłoni zgrabne pulpety, obtaczać w mące i odłożyć. Wykonanie sosu: Warzywa oczyścić, drobno posiekać i przysmażyć na oleju z przyprawami do smaku. Następnie wlać pomidory, włożyć pulpeciki i dusić na wolnym ogniu przez 25 minut. Zaciągnąć potrawę śmietaną, posypać posiekaną pietruszką lecz nie zagotować. Gotowe pulpety możemy podawać z ziemniakami, kaszą lub kluseczkami własnej roboty.