Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
danie jednogarnkowe idealne na obiad
Pyszne. Szybko i łatwo się je robi. A później... do deserów, do ciast, do zaj...
Odsłon: 5475
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 1037
Pyszne. Szybko i łatwo się je robi. A później... do deserów, do ciast, do zaj...
Odsłon: 5475
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 1037
Składniki
Cebule,papryke,pomidory kroimy na dosc duza kostke i wrzucamy na maslo podlewamy lekko woda i dusimy pod przykryciem ok 30 minut.
mieso mielone,mortadele,jajko,parmezan,namoczona bulke,pietruszke laczymy i wyrabiamy mase na pulpety doprawiamy sola i piepszem.
Gdy nasze jarzyny zmiekna odkrywamy pokrywke z masy miesnej formujemy pulpeciki i wrzucamy na wierzch.Znowu przykrywamy pokrywka mozna podlac odrobina wody i dusimy ok 20 minut.Podajemy ze swiezym pieczywem smacznego