Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
danie jednogarnkowe idealne na obiad
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17282
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 449
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 73
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 171
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 180
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17282
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 449
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 73
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 171
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 180
Składniki
Cebule,papryke,pomidory kroimy na dosc duza kostke i wrzucamy na maslo podlewamy lekko woda i dusimy pod przykryciem ok 30 minut.
mieso mielone,mortadele,jajko,parmezan,namoczona bulke,pietruszke laczymy i wyrabiamy mase na pulpety doprawiamy sola i piepszem.
Gdy nasze jarzyny zmiekna odkrywamy pokrywke z masy miesnej formujemy pulpeciki i wrzucamy na wierzch.Znowu przykrywamy pokrywka mozna podlac odrobina wody i dusimy ok 20 minut.Podajemy ze swiezym pieczywem smacznego