Do góry

Dania główne Przepis na:

Pulpety wieprzowe z makaronem

Pulpety wieprzowe z makaronem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2275 Ocena: 50052

Dodano:

Odsłon: 462

Hej, jest tu kto, kto lubi łeptołinę :P Nie na taką z Radomia, gdzie blisko im do południa Europy :P Toż to nie „streetfood” w 5 minut, dodajcie 20 i hak ;) A i tak szybko ;)

Składniki

  • 500 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1 duża marchew
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • mąka
  • Sos:
  • 500 ml bulionu wołowego
  • 1 łyżka mąki
  • 100 ml zimnej wody
  • sól, pieprz
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pulpety wieprzowe z makaronem

Przygotowanie

  1. Mięso mieszamy ze startą marchewką, posiekaną cebulą, czosnkiem i natką pietruszki.

    Na rozgrzany olej wrzucamy pulpeciki obtoczone w mące, smażymy na rumiano, zalewamy gorącym bulionem wołowym.

    Zagotowujemy.

    Mąkę rozrabiamy w zimnej wodzie, dodajemy do sosu. Redukujemy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

    Podajemy z ulubionym makaronem i posiekanym szczypiorkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń